Hotma aloitti metsävara-asiantuntijana

08.5.2021

Metsätalousinsinööri Hannu Hotma aloitti metsävara-asiantuntijana Metsänhoitoyhdistys Kymenlaaksossa.

Uusin vahvistus toimihenkilökaartissamme on tuore metsätalousinsinööri Hannu Hotma. Hän on valmistunut Hämeen ammattikorkeakoulusta ja on kotoisin Kirkkonummelta. Miltä tuntuu asettua Kymenlaaksoon?

- Itselleni Kymenlaakso on uusi tuttavuus, vaikka suvussani on ollut tapana käydä täällä kääntymässä, Hotma naurahtaa. Hänen isoisoisänsä ja isoisänsä ovat tehneet työtä lastulevykoneiden ja vanerikoneiden pääsuunnittelijana sekä Harjun asemapäällikkönä. 

Kiinnostus metsään Hotmalla syntyi kantapään kautta. – On tullut tehtyä paljon hoitotöitä vanhempieni metsissä, ja totesin, että tämä ala kiinnostaa niin paljon, että päätin lähteä opiskelemaan metsätalousinsinööriksi.

Metsäsuunnittelu on Hotmalle tuttua kouluajoilta, sillä hän teki opinnäytetyönään taajamametsäsuunnitelman Järvenpään kaupungille. 

- Se oli mielenkiintoinen projekti, sillä metsiä katsottiin muun kuin perinteisen talousmetsäajattelun kantilta. Alueella oli paljon tilkkutäkkimäisiä metsälöitä, jotka sijoittuivat asuinalueiden väliin. Silloin metsiä käsitellään enemmän harvennuspainotteisesti. Myös kaavoitusasiat tulivat tutuksi. 

Vapaa-ajallaan Hotma harrastaa metsänhoitotöiden lisäksi hiihtoa ja retkeilyä avovaimonsa ja islanninpaimenkoiransa kanssa. 

Metsävara-asiantuntijan työn hän kokee varsinaisena näytön paikkana. – Koen, että koulu antaa hyvät eväät työelämään, mutta työ itsessään opettaa aina valtavasti. Odotan työn kasvattavan minua myös metsäasiantuntijana. 

Hotman työnkuvaan kuuluu metsäsuunnitelmien sekä tila-arvioiden teko yhdessä toisen metsävara-asiantuntijamme Arto Karjalaisen kanssa.