Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso ry:n jäsenyys

Paikalliset jäsenedut

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson jäsenyys kannattaa!

Jos et vielä ole jäsen, niin liity nyt jäseneksi tästä linkistä!
 

Metsänomistajat – organisaatiossa on voimaa ja vaikutusvaltaa paikallisesti, maakunnallisesti, valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti – yksittäisen metsänomistajan ääni ei päätöksenteossa kuulu. Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien omia palveluorganisaatioita, joissa päätösvalta ja omistajanohjaus säilyy metsänomistajilla. Yhdistyksen päätöksentekijät ovat paikallisia metsänomistajia. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenyyden arvo on suurempi kuin sen hinta.  

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson maksuttomat jäsenedut v. 2020

Jäsenkortit ja jäsenetujen edyllyttämät jäsennumerot tulevat postissa 28.2.2020 mennessä

1. Henkilökohtainen metsäasiantuntija. Kaikki metsäpalvelut lähtevät liikkeelle oman henkilökohtaisen metsäasiantuntijasi kautta. Saat häneltä kaikki palvelut yhdellä puhelinsoitolla. Metsäasiantuntijasi on vain puhelinsoiton päässä. Metsäasiantuntijasi löydät täältä

2. Puunmyyntisuunnitelma. Puukaupassa metsänhoitoyhdistykseen luotetaan - alueellamme yksityisen myymistä puista lähes 60 % lähtee liikkeelle kauttamme. Koemme puukaupallisen edunvalvonnan niin tärkeäksi, että tarjoamme jäsenille maksuttoman puunmyyntisuunnitelman.
Jäsenedun arvo 280 €.

3. Metsäkäynti. Miten metsä on kasvanut? Mitä metsässä pitäisi tehdä? Mistä puuta voisi myydä ja miten? Metsänhoitoyhdistyksestä saat metsäasiantuntijan maksutta mukaasi metsään. Metsäkäynnillä saat tietoa ajankohtaisista metsänhoitotöistä ja puunmyyntimahdollisuuksista. Metsäkäynnin voit sopia myös etänä ja sopia yhteydenpidosta. Metsäkäynti on rahanarvoista ja hyödyllistä konsultaatiota metsien hoidossa - älä jätä hyödyntämättä sitä. Jäsenedun arvo 70 €/tunti

4. Puunmyyntisuunnitelman siirto sähköiseen puumarkkinapaikka Kuutioon veloituksetta www.kuutio.fi
Jäsenedun arvo 50 €

5. PEFC-metsäsertifiointi.  Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä metsäsi ovat mukana PEFC-metsäsertifioinnissa ilman erillisiä maksuja. Jäsenten metsät ovat jatkossakin mukana metsäsertifioinnissa jäsenyyteen sisältyen. Sertifioitu puu ja sitä kautta sertifioidut lopputuotteet ovat edellytys kansainvälisillä markkinoilla.
Jäsenedun arvo 30 €/vuosi

6. Mhy Kymenlaakson jäsenlehti 2 kpl/vuosi ja Maaseudun Tulevaisuuden metsänomistajanumerot 4 kpl/vuosi. Jäsenemme saavat maksutta Kymenlaakson Metsänomistajat-jäsenlehden kaksi kertaa vuodessa sekä lisäksi ajankohtaista tietoa sähköisissä uutiskirjeissä ja jäsenkirjeissä. Maaseudun Tulevaisuuden metsänomistajanumerot postitetaan jäsenille neljä kertaa vuodessa. Lisäksi Kymenlaakson jäsenet ovat saaneet postissa mhy-kalenterin. Jäsenedun arvo 20 €/vuosi.

7. Mobiilimetsäsuunnitelma.
Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso tarjoaa jäsenetuna Metsäselain-mobiilisovelluksen älypuhelimiin, jolla voit selailla omaa metsäsuunnitelmaasi kätevästi. GPS näyttää sijaintisi kartalla. Metsäsuunnitelma on silloin aina mukanasi. Saat samalla tarkat ja ajantasaiset maastokartat, ilmakuvat ja kiinteistörajat koko Suomen alueelta. Jäsenen metsävaratiedot ovat vain jäsenen ja mhy:n käytössä, jos et halua jakaa metsävaratietojasi muiden tarkasteltavaksi. Mhy:n mobiilimetsäsuunnitelman kautta et ole sidoksissa yhteen puunostajaan, joka heikentää puukaupan kilpailuttamisen edellytyksiä vähentäen puukauppatulojen määrää. Mobiilimetsäsuunnitelma edellyttää mhy:n toimesta laadittua uutta tai päivitettyä metsäsuunnitelmaa.
Jäsenedun arvo 50 €/vuosi

8. Metsänomistajatilaisuudet. Järjestämme mm. metsänomistajatilaisuuksia, metsänomistajaretkiä, raivaussahakursseja, metsäiltamia, koulutuksia ja maastotapahtumia työnäytösten merkeissä. Lisäksi nuorten metsäosaamiseen panostetaan metsänhoitoyhdistyksen toimesta vuosittain. Nettisivuiltamme www.mhy.fi löydät aina ajankohtaiset metsäuutiset ja tapahtumat.
Jäsenedun arvo 30 €/tilaisuus 

9. Kilpailutettujen puukauppojen hintatiedot www.mtk.fi
Mhy:n jäsenenä saat jatkossa kilpailutettujen puukauppojen ajantasaiset hintatiedot MTK:n Puumarkkina-sivuilta www.mtk.fi. Löydät sieltä puunhintatietojen lisäksi myös paljon muuta hyödyllistä vain jäsenille tarkoitettua tietoa ja mm. sopimuspohjia. Voit kirjautua MTK:n jäsenverkkoon omalla sähköpostiosoitteella. Jos sinulla on ollut aiemmin käytössä jäsennumero käyttäjätunnuksena, sinun tarvitsee rekisteröityä MTK:n sivuille uutena käyttäjänä. Ohjeet rekisteröitymiseen löydät täältä. Hinta- ja määrätiedot perustuvat metsänhoitoyhdistysten toteutuneisiin kilpailutettuihin valtakirjakauppoihin. Tarkimmat puun hintatiedot ja ajankohtaisen puumarkkinatilanteen saat kuitenkin edelleen selville kysymällä omalta metsäasiantuntijaltasi.

Puukaupan kilpailuttaminen tukinkatkonta huomioiden on sinulle etu, jota sinulle ei pysty tarjoamaan kukaan muu metsäalan toimija. Tukin katkonnan vaikutus keskimääräisessä 500 m3 puukaupassa on uudistushakkuussa 1500-2000 €. Lisäksi on huomioitava puun yksikköhintojen vaihtelut puunostajittain. Älä luota tuuriin puukaupassa vaan hyödynnä edullinen metsänhoitoyhdistyksen puukaupan toimeksianto-palvelu ja varmista paras taloudellinen tulos puukaupasta.

10.  Edunvalvonta. Mietityttääkö maankäyttöön liittyvät asiat, kuten kaavoitus, suojeluohjelmat tai tuulivoima? Entäpä EU:n metsätaloutta koskevat päätökset tai säännöllisesti esille nouseva metsien kiinteistövero tai metsämaksut? Entäpä valtion tukipolitiikka tai erinäisiin lakeihin liittyvät kysymykset? Millainen on alueen hirvikanta ja miten siihen vaikutetaan? Miten metsäsertifiointikriteereissä huomioidaan metsänomistajan etu? Rajoitetaanko oman metsäomaisuuden käyttöä tulevaisuudessa?  Näissä ja monissa muissa edunvalvontaan liittyvissä asioissa sinulla on mhy:n jäsenenä takanasi vahva edunvalvontaosaaminen. Metsänomistajien edusta huolehditaan esimerkiksi kaikissa edellä mainituissa asioissa eri työryhmissä ja monia muita kanavia pitkin. Kukaan muukaan taho ei tee metsänomistajan edunvalvontaa automaattisesti puolestamme.
Jäsenedun arvo merkittävä. Vain metsänomistajaorganisaatio on aidosti metsänomistajan puolella. 
 
 

Valtakunnalliset jäsenedut

Mhy:n jäsenenä pääset hyödyntämään myös valtakunnallisia MTK:n jäsenetuja. Jäsenedut päivittyvät ajoittain. Ajantasaiset valtakunnalliset jäsenedut löydät osoitteesta www.mtk.fi/jasenedut

Esimerkkejä valtakunnallisista jäseneduista.

Hankkija
Uusien moottorisahojen, näiden varaosien ja tarvikkeiden sekä metsuritarvikkeista alennus 10 % myymälän
valikoimissa normaalihintaisista tuotteista. Alennuksen saamiseksi ilmoita Agrimarket myymälän henkilökunnalle liittyäksesi ”MTKjäsen”
–alennusrekisteriin, todista samalla jäsenyytesi. Rekisteröitymisen jälkeen jäsenetuja voi käyttää ilmoittamalla
asiakasnumeron/oman nimensä ja näyttämällä jäsenkortin.

LähiTapiola
Kotivakuutuksista ja metsävakuutuksesta 10 % alennus. Alennus metsävakuutuksesta edellyttää asiakkaalta joko LähiTapiolan koti- tai maatilavakuutusta. 15 % alennus metsävakuutuksesta, jos asiakkaalla 10 000 € sijoitus säästöhenkivakuutuksessa.
Omat edut astuvat voimaan seuraavan vakuutuskauden alusta, kun asiakas on toimittanut metsäjäsennumeron LähiTapiolaan. Yhteys
omaan alueyhtiöön tai www.lahitapiola.fi/MHY

Neste Oil
Polttonestealennuksen saa Neste Oil Yrityskortilla. Neste Yrityskorttihakemuksen voi tehdä www.neste.fi/yrityskortti -sivuilla tai tilata hakemuksen numerosta 010 4588480. Alennus asemakohtaisista vähittäismyyntihinnoista laskutuksen yhteydessä: bensiini 2,5 senttiä/litra ja diesel 2,7 senttiä/litra.
Alennus ei koske Neste Oil Express-automaattiasemia. Merkitse hakemukseen jäsennumero Lisätietoja –kohtaan.

Teboil 
Yrityskortilla bensiinistä ja dieselistä 3,19 snt/litra alennusta. Voiteluaineet, autokemikaalit ja pesut 10 % alennuksella. Ei
koske Teboil Express-automaattiasemia. Korttihakemuksen voi täyttää Teboil-huoltamolla tai osoitteessa www.teboil.fi

St1 jäsenedut
St1:n sopimusalennus bensasta, dieselistä, polttoöljystä ja pelletistä. Valittavissa:
· St1-yrityskortti: alennus: bensiini, diesel ja polttoöljy 2,35 snt/litra. Laskutus kerran kuussa. Ei laskutus eikä
hallinnointipalkkiota.
· St1-käteisalennuskortti: alennus asemittain 0,5 snt/l-2,0 snt/l)
· St1-Visa.
Jäsenenä saat polttoöljytuotteet, polttoaineet ja kotimaista pellettiä kilpailukykyiseen hintaan. Alennus tolppahinnoista.
Lisätietoa käteisalennuskortin tilaamisesta ja kaikista St1:n korttituotteista: kortit@st1.fi ja 050 3518897
St1 Oy tarjoaa MTK:n jäsenille Shell Private Card –yksityiskortin sopimusalennuksella. Kortti käy Shell-asemilla Pohjoismaissa
 

Oy Aga Ab
AGA tarjoaa MTK-yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten jäsenille teollisuus- ja nestekaasut sekä pullovuokrat jäsenhinnoin.
Hinnasto, joka on jäsenverkko Repussa, on käytettävissä AGAn 160 myyntipisteessä ympäri Suomea.

Ramirent vuokraa rakennuskoneet jäsenalennuksella. Yleisalennus -35 %. Maanrakennuskoneista sekä muista kiinteähintaisista
K-merkityistä tuotteista alennus 20 %

K1 Katsastajien jäsenetu on 8 %. 
 

ISKU
-10% kaikista ISKUn tuotteista

Kultajousi
-20% Kultajousen koruista (pl. Kalevala Koru)

Maahenki
-30% kirjoista

Jäsenetujen arvo on useita satoja euroja vuodessa palvelujen ja etujen hyödyntämisasteesta riippuen

 

Liity nyt jäseneksi tästä linkistä!

  •