Jäsenyys 2020: Usein kysyttyä

Uudistuva metsänhoitoyhdistyslaki tuli voimaan 1.1.2015. Mikä muuttui?

Tärkein tieto sinulle on se, ettei sinun tarvitse tehdä mitään. Vuodenvaihteessa 2015 yhdistyksen toiminta jatkui ennallaan, samat toimihenkilöt, koneketjut ja metsurit jatkoivat toimintaa kuten ennenkin.

Laki mahdollistaa esimerkiksi jäsenyhdistyksen valinnan, jos sinulla on metsiä myös Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso ry:n toiminta-alueen ulkopuolella.

Lakisääteinen verottajan keräämä metsänhoito-maksu vaihtuu kunkin yhdistyksen keräämään jäsenmaksuun.

Kannattaako olla jäsen?

Ehdottomasti! Sitä kautta varmistat palvelujen saannin sekä tutun asiakassuhteen ja tuttujen toimijoiden säilymisen.

Miten jäsenyys minua käytännössä hyödyttää?

Saat palvelut jäsenhintaan. Saat käyttöösi koko organisaatiomme osaamisen kustannustehokkaasta metsänhoidosta, puukaupasta, edunvalvonnasta sekä kattavasta metsäviestinnästä. Sertifioimme metsäsi. Onko sinulla varaa jäädä pois?

Mitä erityistä metsänhoitoyhdistyksessä on?

Me olemme yksityisten metsänomistajien yhteenliittymä - ainoa Suomessa, joten ajattelemme puolueellisesti metsänomistajan etua.

Metsänhoitoyhdistys on ainoa toimija, joka:
- kilpailuttaa puukauppasi päivän parhaaseen hintaan
- valvoo korjuun
- auttaa paikallisesti edunvalvontatilanteissa (maankäyttö, riistakysymykset, kaavoitus...)
- tekee töitä metsänomistajan etujen eteen, koskee se sitten Suomen lainsäädäntöä tai EU:ta.

Entä jos eroan metsänhoitoyhdistyksestä?

Jos haluat tavata tuttua metsäneuvojaasi, hoitaa puukaupan mahdollisimman hyvin tai saada käyttöösi sata luottometsuriamme, niin ainoa hyvä vaihtoehto on jatkaa jäsenenä, sillä jatkossa vain jäsenet saavat palvelumme jäsenhintaan. Jäsenille lähetämme lehden kolme kertaa vuodessa ja he ovat metsätiedotuksemme piirissä.

Mikäli kuitenkin haluat erota, Metsänhoitoyhdistyksen säännöt ohjeistavat näin: "Jos jäsen haluaa itse erota, tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen hallitukselle taikka sen puheenjohtajalle. Eroaminen astuu voimaan heti, mutta jäsen on velvollinen maksamaan jäsenmaksun eroamisvuoden loppuun saakka."

Mitkä ovat jäsenmaksun perusteet Metsänhoitoyhdistys Kymenlaaksossa?

Syksyllä 2014 valtuusto päätti, että maksu perustuu metsähehtaareihin.

Ketkä kaikki maksavat jäsenmaksun?

Jäsenmaksun maksavat kaikki jäsentilat (verotusyksiköt), kuten tähänkin asti nämä yksiköt ovat maksaneet lakisääteistä mh-maksua.

Kuinka paljon jäsenmaksu on?

Jäsenmaksu koostuu perusmaksusta 40,00€ + hehtaarikohtaisesta maksusta 2,30€/ha. Muistathan, että jäsenmaksu on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa!