Uudessa jäsenmaksujärjestelmässä haasteita

02.3.2021

Taas on tulossa hyvä metsävuosi - onnistumisen varmistaa Mhy:n jäsenyys!

Suurin osa jäsenistämme on jo saanut jäsenmaksulaskunsa ja loppujenkin laskujen pitäisi tulla postin mukana loppuviikon aikana. Haasteita on piisannut riittävästi. Keskusjärjestön hallinnoima OIVA-jäsenmaksujärjestelmä "ylikuumentunut". Nyt tarvitaan malttia kaikissa osapuolissa.

 

Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta ja OIVA -jäsenportaaliin yhdistettiin metsänhoitoyhdistysten ja MTK -yhdistysten jäsentiedot. Valitettavasti jäsentietojen yhdistäminen ja tietojärjestelmäuudistus ei kaikilta osin ole kuitenkaan onnistunut täydellisesti. Esimerkiksi osalle jäsenistä on tullut jäsenlaskut virheellisillä tiedoilla. Ongelmia on etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä Mhy:n, että MTK:n jäseniä. Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästäkin huolimatta, jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa jäsenkortin tietoja voidaan myöhemmin korjailla.

Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan monissa tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan Mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Jäsenmaksulaskulta puuttuu valitettavasti myös laskuerittely. 

Jäsenmaksut ovat kokonaisuudessa metsäverotuksessa vähentämiskelpoisia ja ilmoitetaan metsätalouden 2C -verolomakkeella.

Jäsenkortilla nimen ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 264 -alkuinen numerosarja on Mhy Koillismaan jäsennumero.

Kannatusjäsenmaksut saapuvat hieman myöhemmin.

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä sähköpostilla ulla.illikainen@mhy.fi. Jäsenpuhelinpalvelumme 040 8442028 palvelee, mutta on juuri nyt ruuhkautunut.

Pyydämme myös, että mikäli maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, maltatte odottaa muutaman viikon ennen yhteydenottoanne. Korjaillaan noita virheitä sitten rauhassa, kunhan pahimmat ongelmat laskuilla on saatu korjattua.

Jäsenlaskutuksen haasteista huolimatta tästä on tulossa taas hyvä metsävuosi. Metsänhoitoyhdistys on aidosti metsänomistajan puolella - niin myötä kuin vastamäessäkin.