Pakuri-ilta Yli-Siurualla

07.6.2019

Maanantaina 10.6.2019 kello 18.00 Konttilantie 1448, Pudasjärvi

Tervetuloa katsomaan, miten pakuri-sienen ymppäys koivuun käytännössä tapahtuu. Tule kuulemaan ja keskustelemaan pakurista, sen viljelystä ja käytöstä. Paikalla metsänomistaja, agronomi-opiskelija (AMK) Eija Timonen sekä Raili Hokajärvi Metsästä monituotebisnestä hankkeesta. Kahvitarjoilu luonnon helmassa! Tilaisuus kestää 1-2 tuntia. Tilaisuuden järjestää Metsästä monitietobisnestä -hanke. Lyhyesti pakurista: Pakuri kiinnostaa maailman markkinoilla, varsinkin Aasian vientiin se on kysytty raaka-aine, mutta myös Länsi-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kysyntä on kasvussa. Viljelemällä ja myymällä pakuria metsänomistaja voi saada parempaa tuottoa heikkotuottoisista koivikoistaan tai ensiharvennuksessa poistettavista koivuista. Pakuri yleisin käyttötapa on valmistaa kuivatusta ja jauhetusta pakurista teetyyppistä juomaa. Pakuri sisältää useita terveyttä edistäviä ainesosia, kuten esim. antioksidantteja. Pakurilla on todettu mm. vastustuskykyä lisääviä ja tulehdusta hillitseviä vaikutuksia. Se virkistää ja nostaa vireystilaa.