Mhy kauppaa myrskypuita kaikilla kauppatavoilla

04.7.2021

Mhy Koillismaa on saanut omat neuvottelunsa päätökseen syksyn 2021 puuntoimituksista. Saimme omalle korjuupalvelulle lisämääriä, jotka auttavat myrskypuun korjuussa.

Toimeksiannoilla eli metsänomistajan valtakirjoilla kauppaamme myrskypuita kaikilla kauppatavoilla (pysty, hankinta, toimituskaupoilla). Tärkeintä ei ole nyt se kuuluisa viimeinen hinta, vaan se että saadaan mahdollisimman paljon korjattua tukkipuita jo tälle syksylle. Jo nyt osa yhtiöiden kuin mhy koneita on töissä kuitupuukokoisissa metsissä, mutta oikea vauhti alkaa vasta sitten, kun alueen kaikki sahayhtiöt alkavat ottaa puita vastaa. Karkeasti sen voi määritellä heinä-elokuun vaihteeseen. Kun tukkipuu "siirtyy" laadun tai mittojen johdosta kuitupuuksi, sen arvosta häviää lähes 2/3!

Nyt on aika antaa valtakirja omalle mhy:n metsäasiantuntijalle, jotta hän voi järjestellä asioita mahdollisimman hyvin.'

Jäsenten puut ovat etusijalla, joten nyt jos koskaan kannattaa liittyä mhy:n jäseneksi. Mökkitonttien puiden korjuu on mahdollista, jos vieressä on käynnissä oleva hakkuutyömaa.

Hankintahakkaaja: ÄLÄ katkaise yhtään pölkkyä, ennenkuin tiedät mikä yhtiöt ostaa, millä mitoilla ja ennenkaikkea millä aikataululle tukit lähtevät sahoille!