Metsänhoitoyhdistykset vetoavat jäsenistöönsä

23.3.2020

Korona ei tullut metsiin. Pidetään työt metsissä käynnissä.

Suomi elää metsästä nyt ja jatkossa ja metsäsektorin toimivuus on kansantalouden tukijalka. Me työllistämme ja luomme ostovoimaa maakuntiin sekä panostamalla puukauppaan pidämme kansantalouden pyörät pyörimässä.

Juuri nyt olemme ennen näkemättömän yhteiskunnallisen tilanteen keskellä, emmekä tiedä kuinka pitkä tästä tulee. Poikkeusolot ja talouden epävarmuus näkyvät ensimmäisenä yrittäjien työllisyydessä. Me metsänhoitoyhdistykset olemme merkittävä alueellinen työllistäjä. Pyrimme nyt kaikin keinoin työllistämään urakoitsijoitamme ja metsäasiantuntijamme etsivät jatkuvasti uusia työmaita metsureille, maanmuokkaajille ja puunkorjuuketjuille.

Metsäsektorin yritysten lomautusriskin hälventäminen onnistuu parhaiten, kun metsissä pyörii puukauppa ja hoitotyöt mahdollisimman normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Metsässä työskennellään yksin eikä siellä koronavirus leviä.

Metsänomistajilta toivomme aktiivista panostusta puukauppaan ja metsänhoitoon. 600 000 metsänomistajaa voivat nyt omalta osaltaan tehdä paljon sen eteen, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja tästä poikkeustilanteesta noustaan mahdollisimman vähillä vaurioilla. Metsissä on satojentuhansien hehtaarien hoito- ja harvennusrästejä. Kemera-varojakin on hyvin käytettävissä. Puukauppatulotkin tulevat monelle tarpeeseen, kun tulot käyvät muualta epävarmaksi.

Metsäteollisuudelta toivomme reilua hinnoittelua ja yhteiskuntavastuullista toimintaa, niin että yhdessä kansakuntana selviämme näistä haastavista ajoista.

Haluamme vedota, että nyt mahdollisimman moni metsänomistaja lähestyisi oman metsänhoitoyhdistyksen neuvojaa puhelimitse tai sähköpostilla (etunimi.sukunimi@mhy.fi), jotta metsureille ja koneyrittäjille olisi tulevana kasvukautena töitä ja jotta tarpeettomilta lomautuksilta vältyttäisiin.

Suomen metsänhoitoyhdistykset

Kannanoton allekirjoittajina 20 suurimman metsänhoitoyhdistyksen johtajat:
Harri Välimäki Mhy Pohjois-Karjala
Antti Härkönen Mhy Koillismaa
Jussi Parviainen Mhy Lakeus
Pekka Sahlman Mhy Pohjois-Savo
Jussi Hirvonen Mhy Keski-Savo
Jari Ursin Mhy Kymenlaakso
Petri Takalo Päijänteen mhy
Juha Laitinen Mhy Keskipohja
Markku Vaario Mhy Etelä-Karjala
Petri Pajunen Mhy Etelä-Savo
Harri Katajamäki Mhy Pohjois-Pirkka
Yli-Talonen Mhy Päijät-Häme
Eero Poikonen Mhy Keski-Suomi
Rauno Karppinen Mhy Savotta
Ilkka Köntti Mhy Pirkanmaa
Eija Vallius Mhy Kanta-Häme
Jan Slotte Mhy Österbotten
Maunu Kilpivaara Mhy Pyhä-Kylä
Kari Salo Mhy Siikalakeus
Hannu Justen Mhy Lounametsä
Metsäreviiri Magnus Wiksten