Yli 20 haki metsuriväylälle

keski-suomi

Vuodenvaihde toi erittäin positiivisen uutisen Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomelle, sillä reilut 20 haki tammikuussa alkavaan metsureiden täsmäkoulutukseen, jonka opetuksesta vastaa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto (Poke).
-Tämä on erittäin hyvä juttu, sillä näyttää siltä, että meillä tehdään taimikonhoitoja tänä vuonna viimevuotista enemmän, joten kyllä tekijöitä tarvitaan, Mhy Keski-Suomen johtaja Eero Poikonen iloitsee.

Hyväksi metsuriksi tullaan maratonin aikana

Koulutus käynnistyy nyt toisen kerran ja se toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Maastokaudella töitä tehdään mm. Mhy Keski-Suomen työmailla. Työmaita organisoivat Mhy Keski-Suomen metsänhoitoesimiehet, joista Juho Laitinenkin on myönteisesti yllättynyt hakijamäärästä.
-On poikkeuksellista, että metsässä tehtävä työ kiinnostaa näin laajaa porukkaa, mutta mitä enemmän kiinnostuneita on, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on saada hyviä ja pitkäaikaisia metsureita töihin.
Laitinen muistuttaa, että yhdeksän kuukauden mittainen pikaväylä antaa hyvän käsityksen työstä, mutta ei tee vielä valmista metsuria.
-Osaaminen ja vauhti kehittyvät koko ajan, joten hyväksi metsuriksi tullaan maratonin, ei pikamatkan kautta, hän vertaa.

Rakennusalan työllisyystilanne näkyy hakijamäärässä

Pokella metsureiden koulutuksesta tässä räätälöidyssä koulutuksessa vastaa lehtori Päivi Kaipomäki. Myös hänelle aloittavien määrä oli iloinen yllätys.
-Kiinnostuneet ovat ympäri Keski-Suomea ja joukossa on paljon aikuisia alanvaihtajia, joille koulutus on suunnattukin. Myös rakennusalan heikko työllisyystilanne näkyy ja osa koulutukseen hakeneista haluaa lisää töitä oman työnsä oheen, Kaipomäki kertoo.
Koulutus käynnistyy heti tammikuun loppupuolella ja siihen kuuluu myös käytännön opetus mm. raivaussahan oikeaoppisesta käytöstä. Maastokauden työt metsissä alkavat, kun kevään sää niin sallii huhti-toukokuussa.
Poken metsäalan koulutukseen oli kaikkiaan lähes 40 hakijaa, joista runsas puolet oli kiinnostunut Mhy Keski-Suomen väylästä.

Ajankohtaista

  1. Ympäristötuki: mhy kartoittaa ja valmistelee tukihakemuksen

    Ympäristötuki: mhy kartoittaa ja valmistelee tukihakemuksen

    Keski-Suomi

    Mhy:n metsäasiantuntija kartoittaa metsäsi mahdollisuuden ympäristötukeen ja hakee hakemuksen.

    Lue lisää
  2. Kiinnostus sekametsiin kasvaa

    Kiinnostus sekametsiin kasvaa

    Keski-Suomi

    Sekapuuston kasvatus vaatii perehtyneisyyttä. Parasta on jos sitä tehdään tietoisesti jo taimikkovaiheessa.

  3. Taimikonhoidon laiminlyönti vie kolmasosan tulevista hakkuutuloista

    Taimikonhoidon laiminlyönti vie kolmasosan tulevista hakkuutuloista

    Keski-Suomi

    Pelkästään hoidon viivästyminenkin nakertaa metsänomistajan taloudellista tulosta, kun työn hinta nousee ja kasvavaan puustoon syntyy helposti laatutappioita.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset