Yksityisteiden rakentamiseen käyttävään Kemera-tukeen luvassa korotus

14.3.2018

Maa- ja metsätalousministeriö on valmistellut asetusmuutoksen, joka nostaa metsäteiden perusparannuksen ja uusien metsäteiden rakentamisen tukea eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

Perusparannuskohteissa tuki olisi 50 prosenttia kokonaiskustannuksista eteläisessä ja keskisessä Suomessa. Uuden metsätien tekemisen tuki olisi eteläisessä Suomessa 30 prosenttia ja keskisessä Suomessa 40 prosenttia kokonaiskustannuksista.
Asetusmuutos on parhaillaan lausunnolla. Muutos voisi tulla voimaan kesäkuun alusta, parhaimmillaan toukokuun puolessa välissä.
Lausuntopyyntö löytyy >>

Hyväkuntoinen yksityistie on osakkailleen kannattava sijoitus monella tapaa: kunnostettu tie kestää pidempään ja kaipaa vähemmän vuosittaista huoltoa, kiinteistösi arvo kasvaa, puukaupan edellytykset paranevat ja perille asti vielä hyväkuntoinen tie lisää käyttömukavuutta.

Kiinnostuitko tiehankkeista? 

Mhy Keski-Suomi toteuttaa yksityistiehankkeita. Soita meille kun pohdit kuka rakentaa tai peruskorjaa teitä. Kerromme lisää ja etsimme oikean vaihtoehdon kohteellesi. Tiesitkö, että tien rakentamiseen on myös edullisia vaihtoehtoja. Kysy lisää, esiselvitys on maksuton!

Hannu Nyrhilä
puh. 040-738 8751
hannu.nyrhila@mhy.fi
Konnevesi, Äänekoski, Uurainen, Petäjävesi, Keuruu, Multia

Tapio Sorsamäki
puh. 040-865 9153
tapio.sorsamaki@mhy.fi
Pihtipudas, Viitasaari, Kinnula, Kivijärvi, Kannonkoski, Saarijärvi


Esimerkiksi puukuljetukset ovat mahdottomia, jos tie pääsee tällaiseen kuntoon.