Yhteismetsä Metso ottaa uusia osakkaita vuosittain

16.3.2016

Kiinnostus yhteismetsiin on jatkuvassa kasvussa, eikä ihme: yhteismetsän kautta omistaminen on helppoa ja samalla metsät hoidetaan ammattimaisesti laaditun metsäsuunnitelman mukaan. Yhteismetsän ylijäämä jaetaan vuosittain osuuksien suhteessa.

Mhy-vetoinen Yhteismetsä Metso aloitti toimintansa 250 hehtaarilla, mutta tänä vuonna mukaan liitetään uusia tiluksia yhteensä noin sata hehtaaria.
- Vuoden-kahden sisällä Metso on vähintään tuplannut pinta-alansa, näin uskon. Nyt mukana olevat osakkaat hakevat etuja nimenomaan omistusmuodon vaivattomuudesta, Mhy Keski-Suomen kehityspäällikkö ja yhteismetsän hoitokunnan puheenjohtajaksi valittu Jussi Linnala toteaa.
- Yhteismetsän tilukset ovat hyväpuustoisia, joten aktiivinen ja tuottava toiminta alkaa heti, hän jatkaa.

Omaa panosta ei tarvita, ylijäämää jaetaan vuosittain

Yhteismetsää hallinnoi demokraattisesti toimiva osakaskunta. Käytännön töistä, kuten hakkuista, hoitotoimista ja esimerkiksi veroilmoituksen teosta huolehtii hoitokunta. Omistaminen ei vaadi välttämättä mitään säännöllistä yhteydenpitoa tai toimea yhteismetsään päin. Toisaalta halutessaan voi osallistua osakaskunnan kokouksiin ja linjata toimintaa, jota hoitokunta toteuttaa.
Toiminta sopii erityisesti etämetsänomistajille, perikunnille tai heille, joilla ei ole aikaa tai halua huolehtia metsäomaisuudestaan.
- Yhteismetsästä omistusmuotona ylipäätään kysellään enemmän kuin ennen. Yhteismetsät jakavat yleensä ylijäämää joka vuosi, joten niistä kertyy tasaista tuloa pitkän ajan kuluessa ja ne kiinnostavat sijoittajiakin. Yhteismetsän riskinä nähdään toisaalta se, ettei osakas itse henkilökohtaisesti enää voi päättää metsästään, vaan päätökset tekee osakaskunta, Linnala mainitsee.

Paperit kuntoon ja sähköposti, niin tila pääsee mukaan

Mhy Keski-Suomi on vahvasti mukana Yhteismetsä Metsossa, sillä mhy on yhteismetsässä itse osakkaana kahdella tilallaan. Yhteismetsä Metson tavoitteena on jatkuva laajentuminen, joten vuosittain otetaan mukaan uusia tiloja.  Kerran mukaan liitettyä metsää on vaikea saada erotettua yhteismetsästä, mutta yhteismetsäosuuden voi aina myydä.
- Postiluukku on koko ajan avoinna asiasta kiinnostuneille metsänomistajille. Liitettäväksi aiotusta alueesta tarvitaan tuore arvonmääritys sekä metsäsuunnitelma. Lisäksi tarvitaan metsänomistajan tahdonilmaisu alueen liittämiseksi yhteismetsään.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Jussi Linnalaan:
jussi.linnala@mhy.fi ja 0400 751 685.
Lisätietoja Yhteismetsä Metsosta >>