Veroilmoitus hoidetaan nyt Omaverossa

04.1.2019

Tammikuussa 2019 metsänomistaja saa postitse esitäytetyn 2C-lomakkeen vuoden 2018 verotusta varten. Lähetys ei sisällä palautuskuorta eikä metsäveroilmoituksen täyttöopasta.

Ohjeet löytyvät verohallinnon verkkosivuilta vero.fi/lomakkeet/2C ja veroilmoitus annetaan sähköisesti. Samalta sivulta löytyvät ohjeet myös sähköiseen ilmoittamiseen ja tarvittaviin tunnuksiin. Lomakkeella ilmoitettavat tiedot eivät ole muuttuneet edellisvuodesta.

Milloin ja miten veroilmoitus palautetaan?

Veroilmoitus palautetaan OmaVero-palvelussa osoitteessa vero.fi/omavero. OmaVero-palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Kuolinpesät ja verotusyhtymät tarvitsevat palveluun kirjautumiseen Katso-tunnisteen.
Metsätalouden harjoittajat palauttavat veroilmoituksen viimeistään 28.2.2019. Näin toimivat myös aiemmin ilmoituksensa vasta toukokuussa palauttaneet ei-arvonlisäverolliset metsänomistajat. Myöhästymisestä voi seurata myöhästymismaksu.

Metsänhoitoyhdistys voi hoitaa veroasiat puolestasi

Metsänhoitoyhdistys pystyy hoitamaan sähköisenä metsä- ja arvonlisäverosi. Sitä varten tarvitaan metsänomistajalta valtuudet verohallinnon palveluihin sähköistä ilmoittamista varten. Hyväksytty valtuutus on voimassa toistaiseksi.
Veroasioiden hoito -valtuus oikeuttaa metsänhoitoyhdistyksen hoitamaan kaikkia veroasioita metsänomistajan puolesta kaikissa Verohallinnon asiointikanavissa. Huomaa, että kun valtuutus on tehty, asianhoitaja voi nähdä, korjata tai ilmoittaa metsänomistajan kaikkia verotustietoja.
Lue lisää sähköisistä ilmoituksista >>

Paperillakin annettu ilmoitus käy, palautuskuori on hankittava itse

Veroilmoituksen voi myös tarvittaessa antaa edelleen paperilomakkeella. Palautusosoite löytyy lomakkeen etusivulta, mutta palautuskuori on ilmoittajan hankittava itse. Muistiinpanoja tai kuitteja ei liitetä veroilmoitukseen, verohallinto pyytää niitä tarvittaessa. Lomakkeita ei saa kopioida, sillä lomakkeen laatu heikkenee niin, että koneellinen lukeminen ei enää onnistu.
Myöhästymismaksun välttämiseksi tulee huolehtia siitä, että veroilmoitus on postin kuljettamana perillä Verohallinnossa määräpäivänä. Eli aikaisempi käytäntö viimeisen antamispäivän postileimasta ei enää riitä.
Metsätalouden veroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos verovuonna ei ole ollut metsätalouden tuloja, vähennettäviä menoja eikä metsävähennyksestä tai varauksista ilmoitettavia seurantatietoja.

Arvonlisävero ilmoitetaan ja maksetaan myös 28.2. mennessä

Arvonlisävero ilmoitetaan ja maksetaan sähköisesti viimeistään 28.2.2019 OmaVerossa kuten aiemminkin. Verohallinto ei lähetä erikseen lomakkeita tai ohjeita arvonlisäverosta. Arvonlisäveroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos verovuodelta ei ole metsätalouden tuloa, vähennyksiä tai muita ilmoitukseen vaikuttavia tapahtumia. Huomaathan, että sekä ilmoituksen että maksun täytyy olla saapunut verohallintoon eräpäivään mennessä.

* Saat tammikuussa esitäytetyn metsävero-lomakkeen (2C). Palautuskuorta ei ole.
* Ilmoita metsäverot ja arvonlisäverot sähköisesti verohallinnon OmaVerossa. Kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla. Kuolinpesät ja yhtymät tarvitsevat Katso-tunnisteen.
* Veroilmoitus on oltava perillä verohallinnossa viimeistään 28.2. Paperiposti on siis annettava Postin kuljettavaksi aiemmin.
* Suomi.fi -palvelun kautta mhy:lle annettu valtuutus koskee vasta verovuotta 2019.

Verotusasioihin apua mhy:stä

Kun tilaat veropalvelumme, metsäasiantuntija tekee puolestasi metsävero- ja arvonlisäveroilmoitukset. Saat myös vinkkejä verosuunnitteluun, joiden ansiosta säästät kaikki mahdolliset eurot. Palvelu kasvattaa koko ajan suosiotaan, eikä ihme. Metsäasiantuntijan verovinkit ovat voineet tuoda jopa tuhansien eurojen säästön. Tutustu sinäkin ja ota selvää mitä asiantuntijan vinkit sinulle säästävät! Suosittelemme!

Muistathan varata ajan veroilmoituksen täyttöä varten ajoissa Mhy Keski-Suomesta. Ole ajoissa ja toimita aineisto tammikuussa, niin säästät.
Tilaa veropalvelu heti Metsäkaupastamme >>