Uudet jäsenmaksut saapuvat maaliskuun alussa

24.2.2021

Koko maassa MTK-laisten toimijoiden, kuten tuottajayhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten jäsentiedot ovat nyt samassa Oiva-jäsenpalvelurekisterissä. Kymmenet tuhannet keskisuomalaiset saavat lähipäivinä uudet jäsenmaksut. Mahdolliset virhetilanteet korjataan asia kerrallaan.

Uudenlaiset jäsenmaksut ovat lähteneet alkuviikolla postiin ja valtaosa niistä saapuu perille maaliskuun ensimmäisen viikon aikana.
Lasku näyttää uudenlaiselta, mutta jäsenen kannalta juuri mikään ei muutu.
- Metsänomistaja on ollut aiemminkin MTK:n jäsen oman metsänhoitoyhdistyksensä kautta, mutta nyt jäsenyys muuttuu näkyvämmäksi, Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen johtaja Petri Takalo muistuttaa.

Käytä uusia maksutietoja

Uudet laskut sisältävät koko maassa nyt yhden yhteisen tilinumeron. Kaikki maksut maksetaan omalla viitteellä tälle keräilytilille, joten vanhat verkkopankkiin talletetut maksutiedot on nyt syytä vaihtaa.


Mallilasku. Samalla laskulla laskutetaan kaikki eri MTK-jäsenyydet. 

Jäseniltä toivotaan malttia

Keski-Suomessa on noin 33 500 yksityistä metsänomistajaa, joista valtaosa on jäsenenä jossain maakunnan kolmesta metsänhoitoyhdistyksestä. Uuden yhteisen jäsenrekisterin muodostamiseksi on tehty töitä, mutta jäsenten suuresta määrästä johtuen virheitä voi edelleen löytyä.
- Metsänomistajilta toivotaan malttia. Kaikki jäsenyyteen liittyvät asiat selvitetään asia kerrallaan, Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen johtaja Eero Poikonen toteaa.

Virhetilanteita on voinut syntyä erityisesti silloin kun henkilöllä on useampia jäsenyyksiä. Niiden yhdistäminen on voinut epäonnistua esimerkiksi puuttuneen y-tunnuksen vuoksi.
Epäselvissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä laskulla ilmoitettuihin puhelinnumeroihin ja sähköposteihin tai omaan metsäasiantuntijaan.

Kaikilla jäsenillä edunvalvontamaksu

Jäsenmaksujärjestelmä uudistuu valtakunnallisesti selkeämmäksi. Jäsen saa vain yhden laskun, jossa laskutetaan samalla kaikki eri MTK-jäsenyydet. Karkeasti noin viidesosa laskuista sisältää useamman kuin yhden jäsenyyden. Lisäksi kaikki maksavat Maa- ja metsätalouden keskusliitolle 12 euron edunvalvontamaksun. Tämän perusmaksun lisäksi jäsen maksaa myös lisäosan toiminnan laajuudesta riippuen. Keski-Suomessa metsänhoitoyhdistysten jäsenillä tämä lisäosa on 6 euroa.

- Jäsenistön on tärkeä vetää yhteistä köyttä ja samaan suuntaan. Edunvalvonnalla on yhä suurempi merkitys, kun päätöksen teko esimerkiksi metsätaloudessa tapahtuu eduskunnassa ja yhä useamman etäänpänä Brysselissä, Takalo huomauttaa.


Jäsenmaksut Mhy Keski-Suomessa 2021. Jäsenedut saadakseen maksu on maksettava kokonaisuudessaan.

Jäsenmaksujärjestelmän lisäksi myös valtakunnalliset jäsenedut uudistuivat viime vuonna kokonaan. Ne kattavat aiempaa laajemmin yrittämiseen, rakentamiseen, sisustamiseen ja vapaa-aikaan liittyviä tilanteita.
Edut löytyvät kokonaisuudessaan: www.mtkhankinnat.fi

Laskussa korjattavaa? Ota yhteyttä Mhy Keski-Suomessa :
- Minna Kepposeen puh. 040 576 0391 (klo 9-15)
- omaan metsäasiantuntijaasi
- sähköpostilla: jasenasiat.keski-suomi@mhy.fi
- kotisivulla chat-palvelu

10 hyvää syytä olla jäsen

  1. Henkilökohtainen metsäasiantuntija
  2. Kilpailutettujen puukauppojen katkota ja hintatiedot
  3. OmaMetsä – uusi verkkopalvelu metsäomaisuuden hallintaan
  4. Metsäselain – sähköinen metsäsuunnitelma älypuhelimille ja tableteille
  5. Laadukkaat metsäpalvelut jäsenhintaan
  6. PEFC-sertifiointi
  7. Mhy:n jäsenlehti ja uutiskirje
  8. Maaseudun Tulevaisuuden metsänumerot 4krt/vuosi
  9. Metsänomistajatilaisuudet ja koulutukset
  10. Vaikutamme poliittiseen päätöksentekoon – Olemme aidosti metsänomistajan puolella