Tietopaketti sukupolvenvaihdosta suunnittelevalle 8.11.

31.10.2018

Sukupolvenvaihdos on onnistunut silloin kun vastaanottajalla on aito kiinnostus hoitaa metsiä ja riidat ihmisten välillä vältetään. Turhan usein omistuksesta ei kuitenkaan haluta luopua ajoissa, vaan sukupolvenvaihdos tapahtuu ilman suunnitelmaa tai tavoitetta omistajan kuoleman jälkeen.

Mikä on paras tapa vaihtaa metsätilan omistusta? Mhy Keski-Suomen spv-asiantuntija Juha Leppänen muistuttaa, että kaikki tilanteet ovat omanlaisiaan.
- Perheiden tilanteet ovat erilaisia, samoin metsät. Tärkeintä on olla ajoissa liikkeellä ja kartoittaa eri osapuolten toiveet. Koska kyseessä on usein mittava omaisuus, suosittelen käyttämään apuna ammattilaista, joka verotuksen lisäksi tuntee myös metsän kysymykset.
Saarijärvellä järjestetään torstaina 8.11. Saarijärvi-salissa ilta, jossa metsäkeskuksen metsätilarakenteen johtava asiantuntija Antti Pajula esittelee eri vaihtoehtoja metsätilan omistuksen vaihtoon. Ilta on maksuton ja suunnattu metsänomistajille, joilla sukupolvenvaihdos voi olla ajankohtainen lähitulevaisuudessa.
- Suosittelen iltaa ehdottomasti kaikille asiaa pohtiville. Vaihtoehtoja aina löytyy. Esimerkiksi mikäli perillisiä tai halukkaita jatkajia ei ole, voi harkita metsien myyntiä tai liittämistä yhteismetsään, Leppänen vinkkaa.

Ilmoittautumisaikaa jatkettu keskiviikkoon puoleen päivään. Illan järjestää Mhy Keski-Suomi yhdessä Sykettä Keski-Suomen metsiin –hankkeen kanssa.
Ilmoittaudu: www.metsakeskus/tapahtumat marja.liukkaala-koto(at)metsakeskus.fi tai tekstiviestillä Sari Haapamäelle 050 320 8669.

Tilaisuuden ohjelma:
17.00 Kahvit
17.15 Mhy Keski-Suomi, sukupolvenvaihdosasiantuntija Juha Leppäsen puheenvuoro
17.45 Metsätilan omistajanvaihdos, metsätilarakenteen johtava asiantuntija Antti Pajula
20.00 Mahdollisuus kysymyksiin aiheesta