Mhy:n metsäasiantuntija hoitaa veroasiat puolestasi

09.1.2020

Metsätilan vuoteen mahtuu tuloja ja kuluja. Oletko ajatellut että niiden verovaikutuksia voisi miettiä etukäteen ja siten säästää mittavankin summan?

Pelkkä kirjanpidon osaaminen ei anna ammattitaitoa metsäveroilmoituksen tekemiseen. Näin siksi, että metsäveroilmoitus lähtee metsästä ja sen hoidosta. Metsäasiantuntijamme ei pelkästään täytä ilmoitusta, vaan antaa myös veroneuvontaa ja auttaa suunnittelemaan tulevia toimia. Mitä enemmän metsää on, sitä suurempi merkitys on tietysti sillä, että mietitään verosuunnittelua.

- Kun metsäveroilmoitusta alkaa tekemään, kannattaa se ensin suunnitella ja tehdä valmiiksi paperilomakkeelle. Itse sähköisen ilmoituksen antaminen on käytännössä numeroiden kirjaamista järjestelmään. Veroilmoituksesta pitää jättää itselle kopio. Se myös helpottaa seuraavan vuoden ilmoituksen tekemistä sekä esimerkiksi menovarauksen ja metsävähennyksen seurantaa, vinkkaa Mhy Keski-Suomen metsäasiantuntija Tarja Salonen.

Hae apua ammattilaiselta

Kun tilaat veropalvelumme, metsäasiantuntija tekee puolestasi metsävero- ja arvonlisäveroilmoitukset. Saat myös vinkkejä verosuunnitteluun, joiden ansiosta säästät kaikki mahdolliset eurot. Palvelu kasvattaa koko ajan suosiotaan, eikä ihme. Metsäasiantuntijan verovinkit ovat voineet tuoda jopa tuhansien eurojen säästön. Tutustu sinäkin ja ota selvää mitä asiantuntijan vinkit sinulle säästävät, suosittelemme! Jäsen saa tämänkin palvelumme edullisemmin, alkaen 75e +alv/tunti.

Verovuosi on päättynyt – etsi kuitit, tee ajopäiväkirja ja toimita ne muistiinpanojen kanssa metsäasiantuntijallesi. Hän hoitaa metsäveroilmoituksesi ja miettii metsäsi tulevat tapahtumat, hakkuut ja hoitotyöt, myös verotuksen näkökulmasta. Tilaa palvelu heti ja vältä helmikuun kiireet.
Tilaa veropalvelu heti Metsäkaupastamme >>

* Saat tammikuussa esitäytetyn metsävero-lomakkeen (2C). Palautuskuorta, täyttöopasta tai arvonlisäverolomaketta ei ole.
* Ilmoita metsäverot ja arvonlisäverot sähköisesti verohallinnon OmaVerossa. Kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla. Kuolinpesät ja yhtymät tarvitsevat Katso-tunnisteen.
* Arvonlisäverot on maksettava viimeistään 2.3.2020.  Metsävero- ja arvonlisäveroilmoitusten on oltava verohallinnossa 2.3.2020.  Jos harjoitat maataloutta tai elinkeinotoimintaa, anna kaikki tuloveroilmoitukset viimeistään 2.4.2020.
* Metsätalouden veroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos verovuonna ei ole ollut metsätalouden tuloja, vähennettäviä menoja eikä metsävähennyksestä tai varauksista ilmoitettavia seurantatietoja. Yleensä vähennyskelpoisia menoja on joka vuosi.
* Arvonlisäveroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos verovuodelta ei ole metsätalouden tuloa, vähennyksiä tai muita ilmoitukseen vaikuttavia tapahtumia.

Verohallinnon tiedot metsäverotuksesta >>