Mhy:n metsäasiantuntija hoitaa veroasiat puolestasi

04.1.2019

Metsätilan vuoteen mahtuu tuloja ja kuluja. Oletko ajatellut että niiden verovaikutuksia voisi miettiä etukäteen ja siten säästää mittavankin summan?

Pelkkä kirjanpidon osaaminen ei anna ammattitaitoa metsäveroilmoituksen tekemiseen. Näin siksi, että metsäveroilmoitus lähtee metsästä ja sen hoidosta. Metsäasiantuntijamme ei pelkästään täytä ilmoitusta, vaan antaa myös veroneuvontaa ja auttaa suunnittelemaan tulevia toimia. Mitä enemmän metsää on, sitä suurempi merkitys on tietysti sillä, että mietitään verosuunnittelua.

- Kun metsäveroilmoitusta alkaa tekemään, kannattaa se ensin suunnitella ja tehdä valmiiksi paperilomakkeelle. Itse sähköisen ilmoituksen antaminen on käytännössä numeroiden kirjaamista järjestelmään. Veroilmoituksesta pitää jättää itselle kopio. Se myös helpottaa seuraavan vuoden ilmoituksen tekemistä sekä esimerkiksi menovarauksen ja metsävähennyksen seurantaa, vinkkaa Mhy Keski-Suomen metsäasiantuntija Tarja Salonen.

Hae apua ammattilaiselta

Kun tilaat veropalvelumme, metsäasiantuntija tekee puolestasi metsävero- ja arvonlisäveroilmoitukset. Saat myös vinkkejä verosuunnitteluun, joiden ansiosta säästät kaikki mahdolliset eurot. Palvelu kasvattaa koko ajan suosiotaan, eikä ihme. Metsäasiantuntijan verovinkit ovat voineet tuoda jopa tuhansien eurojen säästön. Tutustu sinäkin ja ota selvää mitä asiantuntijan vinkit sinulle säästävät! Suosittelemme!
Verovuosi on päättynyt – etsi kuitit, tee ajopäiväkirja ja toimita ne muistiinpanojen kanssa metsäasiantuntijallesi. Hän hoitaa metsäveroilmoituksesi ja miettii metsäsi tulevat tapahtumat, hakkuut ja hoitotyöt, myös verotuksen näkökulmasta. Tilaa palvelu heti ja vältä helmikuun kiireet.

Voimme hoitaa veroasiasi myös sähköisesti. Ilmoita metsäasiantuntijallesi, että haluat antaa valtuutuksen verohallinnon sähköisiin palveluihin. Veroasioiden hoito -valtuus oikeuttaa metsänhoitoyhdistyksen hoitamaan kaikkia veroasioita metsänomistajan puolesta kaikissa Verohallinnon asiointikanavissa. Mhy hoitaa metsänomistajan puolesta vain metsäverotukseen liittyvät ilmoitukset, mutta tulee huomata, että kun valtuutus on tehty, asianhoitaja (mhy:n metsäasiantuntija) voi nähdä, korjata tai ilmoittaa metsänomistajan kaikkia verotustietoja.

Muistathan varata ajan veroilmoituksen täyttöä varten ajoissa Mhy Keski-Suomesta. Ole ajoissa ja toimita aineisto tammikuussa, niin säästät.
Tilaa veropalvelu heti Metsäkaupastamme >>

Jäsenenä saat veropalvelun edullisemmin!
Hinta jäsenelle: 70 e/tunti, min. 65 e/ilmoitus. 1.2.2019 alkaen min. 75 e/ilmoitus.
Hinta ei-jäsenelle: 80 e/tunti, min. 95 e/ilmoitus

Hoidamme myös sähköiset ilmoitukset (metsäveroilmoitus, kausiveroilmoitus)
Hinta jäsenelle: 10 e/ilmoitus
Hinta ei-jäsenelle: 15 e/ilmoitus

Alla oleva ohje myös PDF:nä: /sites/default/files/keski-suomi/vero_ohje_2019_mo.pdf