Mhy Keski-Suomi pilottina: Metsänhoitoyhdistyksissä otetaan käyttöön maailman uusinta lentoteknologiaa

01.4.2021

Metsäkäynti voidaan nyt toteuttaa ripeäasti lentäen ja päivän aikana tarkistaa useampi kohde. Hankkeen pilottina toimii Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi ja pilotissa mukana on METO – Metsäalan Asiantuntijat ry.

Pilotissa uutta JetSuit-lentoasua käyttänyt tieasiantuntija Ville Pätynen kertoo huomanneensa välittömästi uuden teknologian tuomat ylivoimaiset edut. JetSuit-lentoasu saa metsänhoitoyhdistykset luopumaan suunnitelluista drone-investoinneista.
- Ensin vauhti hieman pelotti, mutta nyt voin sanoa, että meillä on todellinen kalusto ammattikäyttöön ja dronet tämän jälkeen ihan pikkupoikien lennokkeja! Tiekohteiden maastokäynti on niin nopeaa toteuttaa, että hankkeiden määrä voidaan helposti kolminkertaistaa.
- Valtion tukea on nyt hyvin tarjolla metsänhoidonhankkeisiin. Valtion tukea on hyvin tarjolla, joten soitapa, niin pistetään tieasiat kuntoon. Yhdessä uuden teknologian kanssa Keski-Suomi on jatkossa edelläkävijä Suomen metsänhoidossa, Pätynen toteaa.

Katso video testikäytöstä >>

Laitevalmistajalta myös ruokavaliosuositukset

Kestävyysurheilijana tunnettu Pätynen sopii metsäpilotiksi, koska hän mahtuu laitevalmistajan asettamiin kilorajoihin eli 60-75 kiloon. Rotevampien metsäasiantuntijoiden työturvallisuutta ei voida taata, sillä laitteen nostotehoon voi tulla katkoksia.
- Laitevalmistajalta on saatu uudet ruokavaliosuositukset metsäasiantuntijoille, jotta mahdollisimman moni saisi laitteen käyttöönsä, Mhy Keski-Suomen johtaja Eero Poikonen kertoo.
- Tuleville rekrytoinneille kiloraja asettaa tietenkin omat haasteensa ja tämä kannattaa metsäalalle suunnittelevien nyt ajoissa huomioida. Mutta palkkakin tulee olemaan pilotin luokkaa, hän vinkkaa.
METO-Metsäalan Asiantuntijat ry:n neuvottelemaan YT-METO-työehtosopimukseen onkin tulossa uusi palkkaluokitus metsäpiloteille.

Mhy Keski-Suomi esittelee uutta tekniikkaa torstaina 1.4. kello 18 alkaen Tikkakosken lentokentällä, jossa myös halukkaat voivat laitetta kokeilla. Varaa oma kypärä mukaan. Mhy Keski-Suomi tarjoaa aprillikahvit.