Mhy Keski-Suomen jäsenelle entistä paremmat edut 2021

14.12.2020

Mhy Keski-Suomen jäsenelle on luvassa entistä paremmat jäsenedut 2021. Esimerkiksi ensi vuoden alkupuolella avattavan OmaMetsän eli sähköisen metsäpalvelun saa kokonaisuudessaan käyttöönsä vain jäsen.
Kaikki jäsenyydestä ja eduista >>

OmaMetsässä voi hallita metsäomaisuuttaan ja asioida sähköisesti metsänhoitoyhdistyksen kanssa ajasta ja paikasta riippumatta myös mobiililla. Kaikki tutut metsänhoitoyhdistyksen palvelut tulevat saataville vaiheittain vuoden 2021 aikana. Palvelussa on ajankohtaisia sisältöjä, lisämateriaalia metsäomaisuuden hallintaan, työkaluja metsänhoidon ja puukaupan toimenpiteiden ja tarjousten käsittelyyn. Myöhemmissä vaiheissa palveluun tulee apuvälineet työmaiden ja sopimusten hallintaan sekä arkistointiin ja veropalveluihin.

- Toivomme että tästä uudesta sähköisestä palvelukanavasta tulee metsänomistajan paras ja suosituin sähköinen palvelualusta. Toki palvelua saa henkilökohtaisesti jatkossakin kaikilla 12 toimistollamme, Mhy Keski-Suomen johtaja Eero Poikonen toteaa.

Palvelua voi käyttää sujuvasti eri päätelaitteilla mukaanluettuna älypuhelimet ja tablettitietokoneet. Palvelun tuottaa Bitcomp Oy.

Jäsenmaksut yhtenäistyvät

Jäsenmaksujärjestelmä uudistuu valtakunnallisesti selkeämmäksi. MTK:n valtuuskunnan päättämän uuden mallin mukaan jäsenmaksu määräytyy yhdistyksen jäsenmaksusta ja 18 euron edunvalvontamaksusta.

Monet metsänhoitoyhdistykset uudistavat tämän vuoksi jäsenmaksujaan ja jäsenmaksurakenteitaan. Niin myös Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi. Valtuuston päätöksellä yhdistyksen jäsenmaksu on ensi vuonna 65-175 euroa, mikä sisältää 18 euron valtakunnallisen edunvalvontamaksun.

Edunvalvontamaksu kattaa kaiken edunvalvonnan, jota metsänomistajien hyväksi tehdään kotimaassa sekä EU:ssa. Jäsen saa käyttöönsä myös laajat valtakunnalliset edut. Tutustu etuihin ja ota käyttöön >>  

Jäsenmaksulaskun saat myös e-laskuna

Ensi vuonna saat vain yhden jäsenmaksulaskun, jossa näkyvät sekä MTK- että metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksusi. Jos olet useamman metsänhoitoyhdistyksen jäsen, kaikkien yhdistysten jäsenmaksut ja jäsenkortit tulevat nyt samalla kertaa.

Uutena laskussa näkyvässä edunvalvontamaksussa otetaan huomioon jäsenen toiminnan kokonaisuus eli jäsenmaksu määräytyy suhteessa liiketoiminnan kokoon, metsätaloudessa metsähehtaareiden mukaan. Edunvalvontamaksun osuus jäsenmaksusta on 12-18 euroa siten, että perusosa on 12 euroa ja metsien tuottokykyyn perustuva osa 0-6 euroa. Metsänhoitoyhdistykset eivät enää maksa jäsenmaksua MTK:lle erikseen. Useamman yhdistyksen jäseneltä peritään edunvalvontamaksu vain kerran.

Jatkossa voit saada jäsenlaskusi myös sähköpostilla, kuluttajien e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus vähentää laskutusvirheitä ja myös sen kustannus on pieni verrattuna kirjepostiin, joten toivomme kaikkien jäsentemme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

Yhtenäinen jäsenkortti

Uudet jäsenkortit lähetetään laskun yhteydessä helmikuussa kuten aiemminkin. Tarvitset jäsenkorttia mm. käyttäessäsi jäsenetuja. Jäsenkortti lähetetään laskun mukana tilan yhteyshenkilölle, perheenjäsenet voivat käyttää mobiilijäsenkorttia Oiva-jäsenpalveluportaalista. Myös jäsenkortilla näkyvät kaikki jäsenyydet, jos olet useamman MTK- tai metsänhoitoyhdistyksen jäsen.

Oiva-jäsenportaali tuo uusia palveluja

MTK:n ja metsänhoitoyhdistysten jäsenpalvelut uudistuvat. Ensi vuonna käyttöönotettava Oiva-jäsenpalveluportaali on MTK- ja metsänhoitoyhdistysten yhteinen palvelualusta, joka näkyy jäsenille etenkin uusina digipalveluina. Jäsenpalveluiden kehittäminen on osa laajempaa koko järjestön uudistumista, jossa samalla kertaa yhtenäistetään yhdistysten toimintaa ja uudistetaan myös jäsenmaksujärjestelmä.

Uuden jäsenpalvelualustan kautta saat tietoa uusimmista jäseneduista, koulutuksista, webinaareista, kampanjoista ja keskusliiton toiminnasta. Voit samalla kätevästi ilmoittautua koulutuksiin ja tapahtumiin. Portaaliin on tarkoitus käynnistysvaiheen jälkeen rakentaa myös erilaisia vuorovaikutteisia asiantuntijapalveluita.

Miten pääsen käyttämään Oiva-jäsenpalveluportaalia?

Oivan käyttöä varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, joka toimii käyttäjätunnuksenasi. Jos sähköpostiosoitteesi on jo jäsenrekisterissämme, saat tilattua salasanan automaattisesti Oivan kirjautumissivulta www.mtk.fi. Jos sähköpostiosoitteesi ei salli kirjautumista, otathan yhteyttä omaan yhdistykseesi. Tarkistamme jäsentietojesi oikeellisuuden.