Metsurikoulutuksemme sai Pro Metsä 2024 -palkinnon

keski-suomi

Keski-Suomen metsäneuvosto on myöntänyt vuoden 2024 Pro metsä -palkinnon Täsmäkoulutusta metsureille -koulutusväylälle. Koulutuksen räätälöivät yhteistyössä Keski-Suomi ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke. Koulutuksen tavoitteena on työllistää metsureita Mhy Keski-Suomen toimialueella.

Keski-Suomen metsäneuvoston puheenjohtaja Pauli Rintala kiittää Keski-Suomen metsänhoitoyhdistystä ja Pokea uudesta innovatiivisesta toiminnasta metsurikoulutukseen liittyen.

– Ammattitaitoisen kotimaisen työvoiman saatavuudessa metsänhoitotöihin on jatkuvasti haasteita ja siihen tämä täsmäkoulutus osaltaan tuo helpotusta. Aivan loistava idea, jonka metsänhoitoyhdistys ja Poke ovat vieneet menestyksellisesti käytäntöön, sanoo Rintala.

Koulutus käynnistyi ensimmäisen kerran tammikuussa 2023.

Koulutus toi alalle uusia osaajia

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen johtaja Eero Poikonen kertoo Mhy Keski-Suomen edenneen hieman vastavirtaan metsuritöiden osalta.

– Olemme halunneet säilyttää työsuhteiset, paikalliset metsurit työmaillamme. Varmistaaksemme riittävät resurssit, räätälöimme erikoiskoulutuksen yhdessä oppilaitoksen kanssa. Lopputulos yllätti meidät positiivisesti ja olemme saaneet osaavia, motivoituneita tulevia metsäammattilaisia töihin, Poikonen toteaa.

Lehtori Päivi Kaipomäki Pokesta kertoo koulutuksen herättäneen hyvin kiinnostusta, tuoneen alalle uusia tekijöitä ja lisänneen yleisesti kiinnostusta alan töihin.

Taimikonhoitoja ei tehdä riittävästi

Keski-Suomen metsäneuvosto sai useita hyviä ehdotuksia Pro metsä 2024 -palkinnon saajaksi. Täsmäkoulutusta metsureille -koulutusväylä valikoitui voittajaksi sen ajankohtaisuuden ja ketterän toteutustavan ansiosta. Opiskelijat pääsevät nopeasti koulutusta vastaaviin metsänhoitotöihin metsähoitoyhdistyksen työmaille. Ohjelma toimii pikaväylänä alan töihin esimerkiksi alanvaihtajille. Koulutus vastaa tehokkaalla tavalla metsänhoidon työmäärien lisäystarpeeseen sekä työvoiman saatavuusongelmiin.

– Työvoiman saatavuus on Keski-Suomessa esimerkiksi taimikonhoidossa todellinen haaste, eikä Keski-Suomen metsäohjelman mukaisia taimikonhoidon tavoitetasoja olla saavutettu vuosiin. Tämän koulutuksen tuottama työvoimareservi on oivallista lääkettä haasteen selättämiseksi, kertoo Suomen metsäkeskuksen elinkeinopäällikkö Matti Virkkunen.

Palkinto on tapa kiittää ja kannustaa metsien ja metsäalan hyväksi tehdystä työstä maakunnissa. Palkinto myönnetään henkilölle, työryhmälle, yritykselle tai muulle yhteisölle kiitoksena aktiivisesta, innovatiivisesta ja tuloksekkaasta työstä alueellisten metsäohjelmien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Mikä koulutus?

Mhy Keski-Suomi ja Poke ovat yhdessä räätälöineet metsuritöihin pikaväylän, joka sopii esimerkiksi alanvaihtajille. Tarjolla on itsenäinen työ luonnossa, joka joustaa tarvittaessa oman ajankäytön mukaan. Työhön soveltuville on tarjolla työpaikka alalta, josta työt eivät lopu. Työtehtävät ovat Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen toimialueella, joka käsittää 12 kuntaa. Vuoden 2024 alussa koulutuksen aloitti parikymmentä kiinnostunutta. Lue lisää >>

  • Koulutus tapahtuu monimuoto-opiskeluna ajalla 1.1.-30.9. Maastokauden työtehtävistä Mhy Keski-Suomi maksaa palkkaa TES:in mukaan ja näihin tehtäviin tulevat Mhy Keski-Suomen metsänhoitoesimiehet haastattelevat etukäteen. Osa koulutuksesta suoritetaan oppisopimuskoulutuksena.
  • Koulutuksen aikana suoritetaan kaksi tutkinto-osaa metsätalouden perustutkinnosta sekä luonnonhoitokortti.
    Koulutus räätälöidään mielenkiintosi mukaan ja se voi tähdätä myös koko metsätalouden perustutkinnon
    suorittamiseen. Koulutusta kehitetään jatkuvasti saadun palautteen perusteella.
  • Koulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään auto sekä raivaussaha ja turvavarusteet.
  • Opetuskielenä on suomi.
  • Kiinnostuitko? Ota yhteyttä lehtori Päivi Kaipomäkeen, puh. 040 5476336, paivi.kaipomaki@poke.fi
  • Hakuaika päättyy vuoden lopussa.
  • Tammikuussa 2025 koulutus starttaa kolmannen kerran.

Ajankohtaista

  1. Puukauppa jatkunut syksyllä aktiivisena Keski-Suomessa

    Puukauppa jatkunut syksyllä aktiivisena Keski-Suomessa

    Keski-Suomi

    Puun kysyntä jatkuu vilkkaana Keski-Suomessa. Ostajien tarjouksissa on merkittäviä eroja, joten turvaa kauppasi ja kilpailuta puuerä.

    Lue lisää
  2. Yhteiskunnallinen yritys -merkki Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomelle

    Yhteiskunnallinen yritys -merkki Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomelle

    Keski-Suomi

    Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi on saanut Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden.

  3. Mhy-valtuustovaali: ehdokkaat numeroineen

    Mhy-valtuustovaali: ehdokkaat numeroineen

    Keski-Suomi

    Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomessa vaalissa on 60 ehdokasta eli enemmän kuin viime vaalissa. Katso ehdokkaat numeroineen.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset