Metsäselain-mobiilisovellus maksutta Mhy Keski-Suomen jäsenille

21.5.2015

Tilasi kuviotiedot sekä maastokartat mobiiliin

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi tarjoaa jäsenyyteen liittyvänä maksuttomana etuna mobiilisovelluksen, jolla voit selailla metsävaratietoa kätevästi kännykässä tai tabletissa. Se on kätevä apu myös vapaa-ajan harrastuksiin - koko Suomessa.

Metsäselaimen voit hakea maksutta laitteesi sovelluskaupasta ja saat heti käyttöösi koko maan kattavat maastokartat sekä oman tilasi tiedot kuviotietoineen. Tiedot saat joko mhy:n käytössä olevasta metsäsuunnitelmasta tai metsävaratiedosta, jos metsänomistaja on antanut metsään.fi-palvelussa tietojen luovutusluvan metsänhoitoyhdistykselle.

- - - - -

Toimi näin: ota yhteys metsäneuvojaasi. Jonkin ajan kuluttua saat häneltä aktivointikoodin. Hae sovellus laitteellesi, ja tiedot ovat käytettävissäsi.
Palvelu toimii myös web-versiona osoitteessa www.metsaselain.fi.

Jotta voit käyttää edun, pitää olla joko Mhy Keski-Suomen tekemä metsäsuunnitelma tai mhy:llä pitää olla tai pääsy tilasi metsävaratietoihin Metsään.fi-palvelussa. Anna suostumus >>

Jos metsäsuunnitelmaa ei ole tai se on vanhentunut, pyydä metsäneuvojaltasi nyt tarjous suunnitelman päivittämiseen ja olet kartalla oman tilasi kuviotiedoista!

- - - - -

Metsäselaimen ominaisuudet kehittyvät koko ajan

Metsäselaimen ominaisuuksiin kuuluvat tarkimmat ja tuoreimmat kartat, tilanrajat sekä Maanmittauslaitoksen ilmakuvat koko Suomen alueelta. Sovellusta voidaan käyttää myös ilman nettiyhteyttä, ja selailtavat metsäsuunnitelmat voivat olla ympäri Suomea. Muita ominaisuuksia ovat teemakartat hakkuista ja hoitotöistä, kuviotiedot, hakkuutuloarviot ja sijainnin näyttö kartalla.
Maaliskuussa 2016 Metsäselaimen ominaisuuksiin tulivat omat paikat ja reitit (nauhoita reitti). Tulevaisuudessa on mahdollisuus valokuvien ja muistiinpanojen tallennukseen. Jatkossa on mahdollista myös yhteydenpito metsänhoitoyhdistykseen Metsäselaimen kautta, sekä metsäsuunnitelmatietojen päivitys Metsäselaimessa, jolloin voit lähettää päivitykset kätevästi metsäasiantuntijalle.

Hae metsäselain maksutta laitteesi sovelluskaupasta

Löydät sovelluksen laitteesi sovelluskaupasta hakemalla hakusanalla ”metsäselain”. Se ladattavissa Android- ja Windows Phone -laitteille suoraan laitteen sovelluskaupasta. iPhone ja iPad -laitteille Metsäselain tulee saataville huhtikuun aikana.
Voit tutustua mobiiliin metsäsuunnitelmaan heti kokeilemalla Metsäselaimesta löytyvää demometsäsuunnitelmaa. Selaillaksesi sovelluksessa omaa metsäsuunnitelmaasi, ota yhteyttä metsänhoitoyhdistykseesi.

Metsäselaimen maastokartat apuna vapaa-ajalla ja koko Suomessa

Metsäsuunnitelman ohella voit hyödyntää Metsäselainta erinomaisesti myös vapaa-ajan harrastuksissa, koska se sisältää tarkimmat ja ajantasaisimmat maastokartta- ja ilmakuva-aineistot koko Suomen alueelta.
Jatkossa Metsäselaimeen tulee myös useita muita hyödyllisiä ja hauskoja toimintoja, kuten omien paikkojen ja reittien tallennus. Metsäselain on siis monipuolinen sovellus, joka kannattaa ottaa heti käyttöön.