Metsänomistajan omat messut Jyväskylässä 21.-22.4.

04.4.2018

Miten lisätä kustannustehokkaasi monimuotoisuutta talousmetsässä? Minkälainen metsänomistaja on tangokuningas Tommi Soidinmäki? Vaikuttaako lannoitus oikeasti?

Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastaus Jyväskylässä 21.-22. huhtikuuta järjestettävillä Metsämme-messuilla. Hallin ohjelmalava on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa kaksi päivää ja myös messuosastoilla tapahtuu: istutusbaanalla voit testata osaatko istuttaa tai seurata raivaussahan teroitusklinikkaa. Paikalla on lisäksi eri alojen asiantuntijoita sekä metsäpalvelujen tuottajia, kuten metsänhoitoyhdistyksiä. Metsähoitoyhdistys Keski-Suomi löytyy osastolta B601.
Eikä tässä vielä kaikki – Paviljongissa on samaan aikaan esillä myös retkimessut sekä kevätmarkkinat. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. 
Mhy Keski-Suomen osastolla tapahtuu la 21.4. >>

Mhy Keski-Suomen osastolla tapahtuu su 22.4. >>

Kolmen tapahtuman kokonaisuus Paviljongissa 21.-22.4.2018

Metsämme-messut on tarkoitettu metsänomistajille ja metsästä kiinnostuneille. Messuosastoilla kohtaat metsäalan asiantuntijat, joiden kanssa voit keskustella metsän hoitoon, puukauppaan, verotukseen, sukupolvenvaihdokseen liittyvistä asioista. Esillä on myös pienkoneita ja laitteita. Ohjelmalavalla on runsas kattaus ajankohtaisia asioita.  Lauantaina käydään paneelikeskustelu aiheesta ”Puunkäyttö lisääntyy – kestääkö luonto?” Sunnuntaina emeritusprofessori Matti Kärkkäinen luennoi aiheesta ”Kustannustehokkaat tavat lisätä monimuotoisuutta talousmetsissä”  Tutustu laajaan ohjelmatarjontaan!

Samaan aikaan on myös Retkelle-messut, jossa korostetaan luontoon lähtemisen helppoutta ja hyötyvaikutuksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Retkipaikka.fi – Suomen suosituin luontomatkailumedia. Tapahtumassa pääset tutustumaan luontomatkailuun, retkeily- ja kalastustarvikkeisiin sekä tapaat luonnossa liikkumiseen ja kuntoiluun liittyviä yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja medioita. Unohtamatta Suomen suosituimpia luontobloggareita. Retkelle-messujen ohjelmassa mm Minna Jakosuo kertoo seikkailustaan ”Kuukausi yksin erämaassa”

Wemmi-kevätmarkkinoilla suuressa roolissa on luomu- ja lähiruoka sekä kotimaiset tuotteet. Wemmi-markkinat tarjoaa vinkit kevään juhlien lahjoihin ja tarjoiluihin. Ohjelma-alueelta saa ideoita lähestyvään grillauskauteen. Mukana markkinoilla on myös Suomen käsityöyrittäjät ry:n Käsityökortteli, jossa on kattavasti tarjolla tämän päivän suomalainen käsityö. Lisätiedot www.wemmi.fi

Tapahtumat ovat avoinna la 21.4. klo 10-17 ja su 22.4. klo 10-16.
Yleisöllä on tapahtumiin vapaa pääsy!