Metsänomistaja: Kerro meille ympäristötekosi, me jaamme linnunpönttöjä!

25.6.2018

Metsänomistajat tekevät omissa metsissään vastuullisia ympäristötekoja joka päivä. Metsänhoitoyhdistykset auttavat ja tukevat metsänomistajia heidän omien metsätaloutensa tavoitteissa, myös luonnonhoidossa. Mitä sinä olet tehnyt metsänomistajana luonnon eteen?
 

Kerro se meille, Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi palkitsee parhaat tarinat ja teot kymmenellä linnunpöntöllä, jotka sopivat erityisesti talitiaisille, kirjosiepoille ja lapintiaisille.
Lähetä tekstisi ja mielellään myös valokuva yhteystietojen kera 15.8. mennessä - julkaisemme osan niistä seuraavassa asiakaslehdessämme.
* Sähköpostilla: sari.haapamaki@mhy.fi
* Postitse: Mhy Keski-Suomi/ympäristöteko, Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi
* Tai suoraan lomakkeella >>


Kannonkoskelainen Juha Kinnunen kuvasi lapinpöllön poikasen tuulenkaadon päällä vuosi sitten.

Metsänhoitoyhdistykset kannustavat tekemään pöllöille pönttöjä
Pöllöt ja hakkuut ovat puhuttaneet tänä kesänä. Vastuulliseen, kestävään metsätalouteen kuuluu myös metsän eläinten huomioiminen ja pesimärauhan antaminen metsän pienimmille. Uhanalaisten lajien tunnetut elinympäristöt ja pesäpaikat, kuten petolintujen pesät, huomioidaan metsänkäsittelyssä. Avoimet alueet, kuten päätehakkuualat, ovat nykyisessä metsäluonnossa pöllöjen pääasiallisia ravinnonhankinta-alueita.
Siksi me metsänhoitoyhdistyksissä kannustammekin kaikkia metsänomistajia pöllönpönttötalkoisiin. Tee oma pönttösi pöllölle tai muulle linnulle ja vie se metsään, mielellään avoimemman alueen läheisyyteen. Ohjeet pöntön tekoon löydät vaikkapa osoitteesta https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/ Julkaise kuva somessa #pöllöllepönttö tai facebook-sivulla www.facebook.com/metsanomistajat tai oman metsänhoitoyhdistyksesi facebook-sivulla.