Kysyttävää jäsenmaksusta - lue tämä ensin

02.3.2021

Suurin osa jäsenistämme on jo saanut jäsenmaksulaskunsa. Niissä on virheitä, minkä vuoksi mm. jäsenpuhelin on ruuhkautunut. Jos sait virheellisen laskun, niin lue tämä ensin. Mikäli laskun summa ja jäsennumero kuitenkin ovat oikein, pyydämme että odotatte muutaman viikon ennen yhteydenottoa. Väärällä nimellä olevat kortit korjataan myöhemmin, tällä hetkellä emme pysty tulostamaan uusia jäsenkortteja.

Taas on tulossa hyvä metsävuosi - onnistumisen varmistaa Mhy:n jäsenyys!
Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta ja OIVA-jäsenportaaliin yhdistettiin metsänhoitoyhdistysten ja MTK-yhdistysten jäsentiedot. Valitettavasti jäsentietojen yhdistäminen ja tietojärjestelmäuudistus ei kaikilta osin ole kuitenkaan onnistunut täydellisesti. Esimerkiksi osalle jäsenistä on tullut jäsenlaskut virheellisillä tiedoilla.

Laskulla oikea summa, mutta jokin muu virhe
Pyydämme, että mikäli maksettava summa ja jäsennumero ovat oikein, mutta joltain muulta osin laskulla on pienempää virhettä, maltatte odottaa muutaman viikon ennen yhteydenottoanne. Korjaillaan noita virheitä sitten rauhassa, kunhan pahimmat ongelmat laskuilla on saatu korjattua.

Jäsenkortilla virheellinen nimi
Ongelmia on etenkin yhtymien kohdalla, yhdistettyjen jäsenyyksien kohdalla sekä jäsenillä, jotka ovat sekä mhy:n että MTK:n jäseniä.
Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. Tarvittaessa jäsenkortin tietoja voidaan myöhemmin korjailla, mutta tällä hetkellä mahdollisuutta uuden kortin tulostukseen ei ole.

Metsäpinta-ala poikkeaa
Laskulla ilmoitetut Mhy:n ja MTK:n jäsenyyksien metsäpinta-alat poikkeavat toisistaan monissa tapauksissa. Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Jäsenmaksumme 65-175 euroa
Jäsenmaksulaskulta puuttuu laskuerittely. Mhy Keski-Suomen jäsenmaksut ovat 65-175 euroa, mikä sisältää 18 euron edunvalvontamaksun. Summa on kokonaisuudessa metsäverotuksessa vähentämiskelpoisia ja ilmoitetaan metsätalouden 2C-lomakkeella.

352-alkuinen jäsennumero
Jäsenkortilla nimen ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 352-alkuinen numerosarja on Mhy Keski-Suomen jäsennumero.

Yhteystiedot
Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä
- sähköpostilla jasenasiat.keski-suomi@mhy.fi tai
- suoraan omaan metsäasiantuntijaasi www.mhy.fi/keski-suomi/yhteystiedot
- jäsenpuhelin 040 576 0391 palvelee klo 9-15, mutta on juuri nyt ruuhkautunut.

Kannatusjäsenmaksut
Kannatusjäsenmaksut saapuvat hieman myöhemmin.

Meillä on runsaasti monipuolisia jäsenetuja. Ne kaikki löydät täältä: www.mhy.fi/keski-suomi/jasenedut

Jäsenlaskutuksen haasteista huolimatta tästä on tulossa taas hyvä metsävuosi. Metsänhoitoyhdistys on aidosti metsänomistajan puolella - niin myötä kuin vastamäessäkin!