Kysyttävää jäsenmaksusta - lue tämä ensin

02.3.2021

Syys-lokakuussa lähetetään alkuvuonna 2021 korjattuja jäsenmaksuja. Samaan aikaan lähetetään uusien jäsenten maksuja sekä maksuja, jotka eivät keväällä teknisten  ongelmien vuoksi saapuneet perille.

Taas on tulossa hyvä metsävuosi - onnistumisen varmistaa Mhy:n jäsenyys!
Jäsenmaksujärjestelmä uudistui vuoden alusta ja OIVA-jäsenportaaliin yhdistettiin metsänhoitoyhdistysten ja MTK-yhdistysten jäsentiedot. Valitettavasti jäsentietojen yhdistäminen ja tietojärjestelmäuudistus ei kaikilta osin ole kuitenkaan onnistunut täydellisesti. Esimerkiksi osalle jäsenistä on tullut jäsenlasku virheellisillä tiedoilla.

Jos jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, pyydämme, että otat ensisijaisesti yhteyttä sähköpostilla jasenasiat.keski-suomi@mhy.fi tai
- suoraan omaan metsäasiantuntijaasi www.mhy.fi/keski-suomi/yhteystiedot
- jäsenpuhelin 040 576 0391 palvelee klo 9-13.

Laskun viitenumero ja tilinumero
Käytä maksaessasi laskun viitettä ja laskulla olevaa MTK:n tilinumeroa.

Laskulla oikea summa, mutta jokin muu virhe
Laskun mukana tulevalla jäsenkortilla saattaa olla virheellinen nimi. Tästä huolimatta jäsenmaksu kirjautuu maksettaessa oikein ja oikealle jäsenyydelle laskun viitenumeron mukaisesti. 

Metsäpinta-ala poikkeaa
Mhy:n jäsenmaksu veloitetaan mhy:n kohdalla ilmoitetun metsäalan mukaan. Mikäli laskulla oleva mhy:n metsäpinta-ala poikkeaa todellisesta ja se vaikuttaa maksuluokkaan, ota yhteyttä, niin saat uuden laskun. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Omistuksessa ei ole enää metsää tai peltoa
Ilmoita muuttunut tilanne sen yhdistyksen jäsenyyteen johon asia kuuluu. Mhy Keski-Suomessa voidaan korjata vain jäsentemme omistuksessa olevien metsätilojen tietoja. Peltoalan muutokset ilmoitetaan paikalliseen tuottajayhdistykseen. Älä maksa saamasi laskun tiedoilla pienempää tai suurempaa summaa.

Saat useamman kuin yhden jäsenmaksun
Uudistuksen myötä saat vain yhden jäsenmaksun, jossa on kaikkien jäsenyhdistystesi jäsenmaksut ja edunvalvontamaksu vain kerran. Tiedot yhdistetään y-tunnuksella. Jos saat useamman laskun, jossain jäsenyhdistyksessä on tilastasi puutteellisia tietoja.

Jäsenmaksumme 65-175 euroa
Mhy Keski-Suomen jäsenmaksut ovat 65-175 euroa, mikä sisältää 18 euron edunvalvontamaksun. Summa on kokonaisuudessa metsäverotuksessa vähentämiskelpoisia ja ilmoitetaan metsätalouden 2C-lomakkeella.

352-alkuinen jäsennumero
Jäsenkortilla nimen ja metsänhoitoyhdistyksen nimen alla oleva 352-alkuinen numerosarja on Mhy Keski-Suomen jäsennumero.

Kannatusjäsenmaksut
Kannatusjäsenmaksut saapuvat syksyllä 2021.

Meillä on runsaasti monipuolisia jäsenetuja. Ne kaikki löydät täältä: www.mhy.fi/keski-suomi/jasenedut

Jäsenlaskutuksen haasteista huolimatta tästä on tulossa taas hyvä metsävuosi. Metsänhoitoyhdistys on aidosti metsänomistajan puolella - niin myötä kuin vastamäessäkin!