Jäsenmaksut perillä helmikuun puolivälissä: usein kysytyt kysymykset

10.2.2020

Ota jäsenkortti talteen ja maksa jäsenmaksusi viimeistään eräpäivänä 28.2. niin monet etumme ja metsiesi sertifiointi ovat voimassa. Kaikki jäsenedut >>

Vuonna 2020 jäsenkortti ja maksu perillä 15. helmikuuta
Vuoden 2020 jäsenmaksu lähetetään postitse kaikille Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomessa 1.1.2020 jäsenenä olleille tiloille. Samassa postissa saat sekä jäsenkortin että maksun. Kun maksat maksusi eräpäivään 28.2. mennessä, varmistat että etusi, kuten metsiesi PEFC-sertifiointi, pysyvät voimassa.

Useita omistusosuuksia
Jäsenmaksu lähetetään jokaiselle jäsenelle (tilan omistajalle). Jos henkilö omistaa metsää esimerkiksi yksin, yhdessä puolisonsa kanssa ja on osakkaana yhdessä kuolinpesässä, lähetetään jäsenmaksu kullekin yksikölle erikseen. 

Oikeus jäsenetuihin
Jäsenetuihin ovat oikeutettuja jäsenmaksunsa eräpäivään mennessä maksaneet. Varaudu todistamaan jäsenyytesi, kun käytät esimerkiksi yhteistyökumppaneidemme jäsenetuja. Pidä siis jäsenkortti tallessa.

Kuolinpesät, yhtymät
Yhtymä on varsinainen jäsen ja saa käyttöönsä jäsenedut, kuten puukauppaan ja metsäpalveluihin liittyvät edut. Jos yhtymän osakas haluaa käyttöönsä henkilökohtaisia etuja, on hänen hakeuduttava erikseen henkilöjäseneksi. 

Metsää usean mhy:n alueella
Metsänomistaja voi valita mihin metsänhoitoyhdistyksiin haluaa olla jäsenenä. Mhy Keski-Suomi tarjoaa jäsenhintaisia palveluja omalla toimialueellaan. 

Muutokset  omistusjärjestelyissä
Mhy Keski-Suomen jäsenmaksut on ajettu jäsenrekisteristä 2.1.2020 tilanteen perusteella. Maksu lähetetään vuoden alussa tilan omistaneelle, joka on sääntöjemme mukaan vastuussa jäsenmaksun maksamisesta. Mikäli vuoden aikana tilan omistus muuttuu, uusi omistaja saa jäsenmaksun vasta ensimmäisen kerran keväällä 2020. Yksi tila maksaa jäsenmaksun siis kerran vuodessa vaikka omistus vaihtuu.

Jäsenmaksun määrä
Jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa ja sen suuruus määräytyy metsähehtaareiden mukaan neliportaisella asteikolla, jonka valtuusto on päättänyt. Alle 10 hehtaarin tiloilla jäsenmaksu on 45 euroa, 10-29,9 hehtaarin tiloilla 75 euroa, 30-99,9 hehtaarin tiloilla 105 euroa ja yli 100 hehtaarin tiloilla 155 euroa vuodessa.

Jäsenmaksusta verovähennys
Tiesitkö, että jäsenmaksu on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa?

Kysyttävää jäsenyydestä tai jäsenmaksusta? Liitä viestiin jäsennumero ja ota yhteyttä eräpäivään 28.2. mennessä:
- omaan metsäasiantuntijaasi, yhteystiedot >>
- sähköpostilla: jasenasiat.keski-suomi(at)mhy.fi
- chat nettisivullamme