Hirvikarkote Tricoa saa Mhy Keski-Suomesta

06.10.2017

Keski-Suomen riistaneuvoston varapuheenjohtaja Reijo Vesterinen suihkauttelee hirvikarkote Tricoa männyn latvuksiin Kannonkoskella.
- Käsittelin kaksi vuotta sitten nämä männyt ja ne on jätetty rauhaan lähes kokonaan. Kostoksi on jyrsitty vähän kuorta, mutta latvuksia ei. Tämä Trico on ensimmäinen aine, joka todella vaikuttaa ja taimet jäävät rauhaan, hän toteaa.
Uudelleen käsiteltävä alue on sekataimikkoa, jossa koivut on perattu pois ja suojan saavat nyt vain kasvamaan jäävät männyt.

Trico on lampaanrasvasta kehitetty karkote, joka on hellävarainen kasville, mutta jonka makua ja hajua hirvieläimet karttavat. Aineen vaikutus kestää yli talven, mutta Vesterisen kokemuksen mukaan kaksikin talvea. Ainetta suihkutetaan ennen pakkaskautta niihin puihin, joiden halutaan jäävän kasvamaan. 10 litralla Tricoa käsittelee noin hehtaarin alueen.

Metsäntutkimuslaitos Metla (nykyinen Luonnonvarakeskus) tutki vuosina 2010-2011 karkotteen tehoa. Tutkimuksen mukaan Tricolla käsitellyt männyntaimet saivat olla hirviltä lähestulkoon rauhassa. Sen sijaan hirville maistuivat käsittelemättömien taimien oksat ja latvakasvaimet.

Riistanhoitoyhdistykset välittävät Tricoa, jonka myyntihintaa on tuettu hirvenmetsästäjien pyyntilupamaksuista. Nyt Tricoa on saatavilla samaan tuettuun hintaan myös Mhy Keski-Suomesta. Kysy lisää:

Mhy Keski-Suomen Keuruun toimisto: yhteyshenkilö Kerkko Jalava 040-831 1857
Mhy Keski-Suomen Saarijärven toimisto: yhteyshenkilö Jouni Salokivi 0400-343 319
Mhy Keski-Suomen Viitasaaren toimisto: yhteyshenkilö Hannele Kivelä 0400-344 026

Lue lisää Tricosta valmistajan sivulta >>