Hallitus nuorentui ja puheenjohtajaksi vaihtui Yrjö Uitamo

10.2.2021

Multialainen maa- ja metsätalousyrittäjä Yrjö Uitamo (53) on Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen uusi hallituksen puheenjohtaja. 

Uitamo on ollut hallituksessa varapuheenjohtajana vuodesta 2011, joten hän arvelee, että vaihdos puheenjohtajaksi sujuu jouhevasti.
- Tyylini on keskusteleva. Arvostan muiden mielipiteitä ja niiden perusteella on muodostettava hallituksessa yhteinen näkemys. Yhdistystä on uudistettu koko fuusion jälkeinen aika ja sitä tietä meidän on jatkettava, Uitamo kuvaa.

Tulevaisuuden haasteita Uitamo näkee edunvalvonnassa ja jäsenistön rakenteen ja palveluiden tarpeiden muutoksessa.
- Jäsenistömme muuttuu, sillä he asuvat eri kunnassa kuin heidän metsänsä. Samoin heidän tavoitteensa metsänomistukselle muuttuvat. Tähän muutokseen meidän on kyettävä vastaamaan.

Luotola jätti puheenjohtajan tehtävät hyvillä mielin

Edellinen puheenjohtaja, saarijärveläinen Pirjo Luotola, vei yhdistystä eteenpäin vuoden 2011 mittavasta kolmen metsänhoitoyhdistyksen fuusioista lähtien.

Luotola kertoo harkinneensa asiaa pitkään. Vaakakupissa painoivat monet eri luottamustehtävät, kotitilan kehittäminen sekä jo pitkään jatkunut työ metsänhoitoyhdistyksissä.

- Eikö tässä iässä saa jo alkaa itsekkääksi ja miettiä omaa jaksamistaan, Luotola naurahtaa.
- Puheenjohtaja kantaa aina eniten vastuuta. Nyt halusin päästä vähän helpommalla ja hallitukseen saatiin myös uusia ja innokkaita jäseniä. En halua kuitenkaan jättää hallitustyötä kerralla, sen olen velkaa äänestäjilleni, joilta olen saanut luottamusta.
Pirjo Luotola oli syksyn 2020 valtuustovaalissa äänikuningatar.

Ylärivi vasemmalta: Toni Haapakoski, Tuomas Häkkinen, Riku Kalmari ja Hannu Lanteri.
Alarivi vasemmalta: Pirjo Luotola, Maija-Liisa Raiski, Yrjö Uitamo ja Mikko Tiirola.

Kolme uutta jäsentä hallitukseen, Tiirolasta valtuuston puheenjohtaja

Mhy Keski-Suomen hallituksessa jatkavat myös varapuheenjohtajaksi nimetty Riku Kalmari Kivijärveltä sekä Hannu Lanteri Espoosta. Uusia jäseniä ovat Tuomas Häkkinen ja Toni Haapakoski Saarijärveltä sekä Maija-Liisa Raiski Keuruulta.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja, Petäjävedeltä kotoisin oleva Mikko Tiirola, valittiin valtuuston puheenjohtajaksi, missä roolissa hän osallistuu myös hallituksen kokouksiin.
- Olen vuodesta 1996 ollut vahva mhy-mies, eikä rooli siitä periaatteessa muutu. Valtuusto on tärkeä linkki metsänhoitoyhdistysten johdon ja metsänomistajien välillä. Valtuustosta löytyy koko metsänomistajien kirjo ja uskon, että metsänomistajien ääni saadaan entistä paremmin kuuluville nyt alkavassa strategiapäivityksessä, Tiirola arvioi.

Mhy Keski-Suomi, hallitus 2021-2022

 
         

Haapakoski

Toni

Saarijärvi

040 521 8019

toni.haapakoski@pp2.inet.fi

Häkkinen

Tuomas

Saarijärvi

0505672042

voiniemi@gmail.com

Kalmari

Riku (varapj)

Kivijärvi

0400474045

riku.kalmari@outlook.com

Lanteri

Hannu

Espoo

0400816268

hannu.lanteri@mhy.fi

Luotola

Pirjo

Saarijärvi

0503237937

pirjo.luotola@mhy.fi

Raiski

Maija-Liisa

Keuruu

0505871419

raiskiml@hotmail.com

Uitamo

Yrjö (pj)

Multia

0400517351

yrjo.uitamo@mhy.fi

         

Tiirola

Mikko

Petäjävesi

0445384280

mikko.tiirola@mtk.fi

(valtuuston puheenjohtaja)