Dramatiikka vei kuvakisan voittoon

keski-suomi

”Hyvätasoinen kisa, jonka helmet löytyivät kuitenkin yllättävän helposti. Osassa kuvia oli hyvä ajatus, mutta ne putosivat pois jatkosta teknisten puutteiden vuoksi.”

Näin arvioi Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen kuvakisaa arvovaltainen raati (kuvassa), johon kuuluivat Ylen toimittaja Riikka Pennanen, Mhy Keski-Suomen hallituksen jäsen Maija-Liisa Raiski sekä Saarijärven Vesihuolto Oy:n toimitusjohtaja, metsänomistaja ja luontokuvaaja Tuomo Vilkkilä. Kuvassa mukana myös voitokkaan otoksen kuvannut Janne Löytöjärvi.

Kilpailuun tuli 117 kuvaa, joita raati arvioi nimettöminä eli ilman tietoa kuvaajista. Palkitut kuusi kuvaajaa saavat postitse Billebeinon tuotteet, paljon onnea!

Raati yksimielinen voittajasta

Raati oli yksimielinen kilpailun parhaasta kuvasta, joka oli Janne Löytöjärven otos kännykkäkameralla kulotuksen loppuvaiheilta. Kesäkuussa Saarijärvellä tehty kulotus oli työtehtävä, jossa Löytöjärvi oli usean muun Mhy Keski-Suomen toimihenkilön kanssa.
- Kaikessa hiljaisuudessaan tuossa vaiheessa oli melko pysähdyttävä tunnelma. Kuva on otettu paloalueen takaa, joten kuumaa ei enää ollut, Löytöjärvi totesi kuvanottohetkestä.

Raadin arvio kuvasta oli: ”Vaikuttavin kuva, joka pysäyttää ja jossa on dramatiikkaa. Muualla kuin Suomessa kuva voisi olla juuri nyt erittäin uhkaava, mutta meillä tiedetään kulotuksen positiiviset vaikutukset elinympäristöille. Kuvassa on yhtä aikaa tuho ja uudistuminen.”

Raati palkitsi myös viisi muuta kuvaa sekä jakoi kaksi kunniamainintaa.

Palkitut kuvat

Kuvaaja Jenna-Janika Kekki. Raadin arvio: ”Kuvassa on lämmin tunnelma. Tuntuu kuinka pakkanen kipristää nenää ja tuntuu, että olisi mukava lähteä kävelemään kohti valoa. Teknisesti ja valon suhteen onnistunut kuva, jossa katseltavaa koko kuva-alalla.”

Kuvaaja Tommi Koljonen. Raadin arvio: ”Hyvä kontrasti värejä. Sommittelu, rajaus ja valo onnistuneet hyvin. Läheltä kauas on katsottavaa ja kuvassa on mittasuhteet oikein. Yhteen kuvaan on tiivistetty suomalainen maisema: vesistö, sininen taivas ja metsätalous.”

Kuvaaja Antti Kortteinen. Raadin arvio: ”Kuvaan vangittu aamun hetki, valo ja tunnelma, jonka tuovat sumu ja hämähäkinseitit. Kuva kertoo myös metsänhoidosta – taimikko on juuri raivattu ja tähteet tuovat kuvaan ruskean sävyt.”

Kuvaaja Maija Vesterinen. Raadin arvio: ”Kuvassa on aito yhteys ja lämmin tunnelma, jossa ei poseerata vaan mies ja koira ovat yhdessä lakassa. Hinkki on lakkoja täynnä eikä tätä kuvaa ole voinut järjestää.”

Kuvaaja Pekka Viljakainen. Raadin arvio: ”Tyylikäs ja teknisesti onnistunut kuva. Usva tuo ihanaa mystiikkaa ja tässä viehättää myös mustavalkoisuus.”

Kunniamaininnat metsän löydöille

Kuvaaja Antti Kortteinen. ”Kuvaaja on oivaltanut miten epätavallinen näkyy kannattaa kuvata ja kuvassa on hyvä rajaus.”

Kuvaaja Pekka Viljakainen. ”Jää katsomaan mitä tämä voisi muistuttaa. ”Päätön nalle” on hyvä löytö, mutta voisi hämärässä säikäyttää.”

Kiitos raadille ja kaikille osallistuneille!

Ajankohtaista

 1. Kartoita pikaisesti ensiharvennusmetsien hoitotarve: tukea voi hakea enää 30.9. asti

  Kartoita pikaisesti ensiharvennusmetsien hoitotarve: tukea voi hakea enää 30.9. asti

  Keski-Suomi

  Onko sinulla ensiharvennusikäisiä metsiä? Kartoita pikaisesti niiden hoitotarve, Metka ei enää tue yli 12-metristen metsien hoitoa.

  Lue lisää
 2. Myrskyn jälkeen: muistilista metsänomistajalle

  Myrskyn jälkeen: muistilista metsänomistajalle

  Keski-Suomi

  Miten toimia metsätuhon jälkeen? katso tästä metsänomistajan muistilista.

 3. Kilpailuta puukauppa: ostotarjousten ero voi olla henkilöauton verran

  Kilpailuta puukauppa: ostotarjousten ero voi olla henkilöauton verran

  Keski-Suomi

  Kaikesta puusta on tällä hetkellä erinomainen kysyntä, mikä on nostanut puusta maksettavia hintoja. Metsänomistajan kannattaa hyödyntää tilanne, mutta samalla muistaa, että ostajien tarjouksissa on suurimmat erot juuri tämäntyyppisessä markkinatilanteessa

2023 © Metsänhoitoyhdistykset