Aloittelijoiden raivaussahakurssi Konnevedellä

05.05.2018 - 09:00
Konnevesi

La 5.5. klo 9-15 Konnevesi (kokoontumispaikkana maastokohde Tankolammilla, 69-tien tuntumassa)

Ajo-ohje:
Äänekosken suunnasta tultaessa Saarikkaantien liittymästä noin 1,1km Konnevedelle päin ja vasemmalle vanhalle 69-tielle/Hytöläntielle. Tien oikealla puolella on levähdysalue/uimaranta noin 400m ennen liittymää. Ennen liittymää on bussipysäkki tien vasemmalla puolella (samalla puolella kuin liittymä)
Konneveden suunnasta tultaessa Hänniskyläntien risteyksestä 3,75km Äänekoskelle päin ja oikealle. Risteystä lähestyttäessä tien vasemmalla puolella näkyy taimikko, joka rajautuu isoon metsään. Liittymä on suurin piirtein ison metsän ja taimikon rajalla. Samalla kohdalla on rakennettu uusi liittymä myös toiselle puolelle tietä, mikä on helpompi havaita, kuin oikealle kääntyvä liittymä. Heti liittymän jälkeen on bussipysäkki samalla puolella tietä.

Tältä kurssilta turvallinen alku taimikonhoitoon ja raivaussahan käsittelyyn.
Päivän ohjelma:

klo 9-12 raivaussahan käsittely, turvallisuus ja huolto
klo 12 lounastauko (omat eväät)
klo 
12.30-15 maastokohteella sahaamista

Ota mukaan:
-  O
ma saha ja turvavarusteesi, jos sellaiset on. Saha ja turvavarausteet on mahdollista saada myös lainaan, ota silloin yhteyttä etukäteen kouluttajaan: paivi.saavalainen@poke.fi . 
- Säänmukainen maastovarustus ja jalkineet, myös riittävän lämpimät taukotakit tms
- Omat eväät

Perusteet tutuksi aloittelijoiden raivaussahakursseilla:
Tunnetko kaipaavasi ammattiopastusta raivaussahan käsittelyyn ja huoltoon? Toukokuussa tarjolla on Konnevedellä (5.5.) ja Saarijärvellä (19.5.) peruskurssit (klo 9-15), jotka sopivat kaikille ja kaikenikäisille. 
Kurssilla on vielä tilaa, ennakkoilmoittautuminen alla olevan sähköisen lomakkeen kautta. Kurssin hinta 50e + alv. jäsenille ja 75 e +alv. ei-jäsenille. Maksu laskutetaan jälkeenpäin.

Päivään osallistuu Sykettä Keski-Suomen metsiin -hanke.

Kurssin jatko-osa järjestetään lauantaina 8.9. Tuolloin käydään tarkemmin läpi taimikonhoitoa teoriassa ja käytännössä eli mitä nuoresta metsästä poistetaan ja mitä jätetään. Tällä kurssilla ei sahata, mutta iltapäivä ollaan maastossa. Tälle kurssille erillinen ilmoittautuminen. Kurssin hinta 50e + alv. jäsenille ja 75 e +alv. ei-jäsenille. Maksu laskutetaan jälkeenpäin.

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi

Sivulantie 11, 43100 SAARIJÄRVI
Puhelin Ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi. Tilaa 24/7 myyntisivultamme: www.mhyks.fi
toimisto.keski-suomi@mhy.fi