Keski-SuomiMetsäveroilmoitus

alk.
75
veropalvelu alkaen 75 e/ilmoitus + alv.
alk.
75
veropalvelu alkaen 75 e/ilmoitus + alv.

Metsäasiantuntijasi on myös metsäverotuksen ammattilainen. Veropalvelumme sisältää metsävero- ja kausiveroilmoitukset sekä arvokkaan veroneuvonnan, joka voi säästää sinulle satoja, jopa tuhansia euroja! Teetä työ meillä eikä sinun tarvitse huolehtia tuliko kaikki huomioitua.
Jäsenenä saat tämänkin palvelun edullisemmin!
Hinta jäsenelle: 80 e/tunti, min. 80 e/ilmoitus
Hinta ei-jäsenelle: 110 e/tunti, min. 100 e/ilmoitus
Hoidamme myös sähköiset ilmoitukset (metsäveroilmoitus, kausiveroilmoitus)

Lue lisää

 

 

Puunmyyntitulot ovat pääomatuloa

Metsävero on puun myntivoittoon perustuva vero. Metsätalouden myyntitulot ovat pääomatuloa ja veroa maksetaan pääomatulon veroprosentin mukaisesti. Pääomatulojen veroprosentti on 30 % ja 30 000 euroa ylittävistä pääomatuloista veroa maksetaan 34 % (v. 2020 ja 2021).

Veroilmoitusten viimeiset jättöpäivät 2022

Metsäveroilmoitus tulee jättää 28.2.2022. Päivämäärä voi olla myös myöhemmin keväällä, mm. maataloutta harjoittavilla metsänomistajilla. Tarkista oma päivämääräsi verottajan lähettämästä aineistosta tai OmaVerosta. Arvonlisäveroilmoitus tulee jättää ja arvonlisäverot olla maksettuna 28.2.2022.

Veroilmoitukset voi jättää sähköisesti ja maksaa arvonlisäverot OmaVerossa: www.omavero.fi. Ilmoitusten tulee olla perillä verottajalla viimeisenä jättöpäivänä. Huomio tämä, mikäli lähetät ilmoitukset postilla.

Tarvitsetko apua metsäveroilmoituksen tekemisessä? Varaa aika veropalveluumme. Metsänhoitoyhdistysten metsäverotukseen erikoistuneet asiantuntijat voivat täyttää veroilmoitukset puolestasi.

Säilytä muistiinpanot 6 vuotta

Metsätalouden tuloista ja menoista on pidettävä muistiinpanoja, jotka tulee säilyttää kuusi vuotta verovuoden päättymisestä. Muistiinpanoja ja tositteita ei lähetetä veroilmoitusten yhteydessä verottajalle. Veroviranomaiset voivat kuitenkin pyytää muistiinpanoja liitteineen tarkastettavaksi seuraavan kuuden vuoden ajan.

Metsäveroilmoitus kannattaa tehdä, vaikka tuloja ei olisikaan

Menot kannattaa kirjata aina ylös, vaikkei tuloja kalenterivuonna olisikaan. Metsätaloudessa ei ole mitään verotettavaa, mikäli metsätalouden tuloja ei ole kertynyt verovuonna. Takaisin saatavaa voi kuitenkin olla. Vähennyksinä kannattaa ilmoittaa kaikki metsätalouden menot, esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu. Verottaja huomioi vähennykset ja täten ne pienentävät muiden pääomatulojen ja ansiotulojen veroa.

Vinkkejä veroilmoituksen tekoon

Asiantuntijamme Miika Bucktman kertoo videolla vinkkejä metsäveroilmoituksen tekoa varten.

Mietityttääkö metsävähennyspohja? Lue lisää metsävähennyksestä ja sen käytöstä >>

Varaa aika metsäverotuksen täyttöpalveluun

Metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijat voivat täyttää metsäveroilmoituksen ja arvonlisäveroilmoituksen omien muistiinpanojesi ja metsätalouden tositteiden mukaisesti. Tilaa aika metsäveropalveluun tämän nettisivun lomakkeella tai omalta metsäasiantuntijaltasi. Metsänhoitoyhdistysten yhteystiedot löydät täältä>>

Katso video: Metsäveroilmoituksen täyttäminen

Katso videolta, miten näppärästi metsäveroilmoituksen täyttö sujuu metsänhoitoyhdistyksen veropalvelua käyttäen.

Lisätietoa metsätalouden verotuksesta löydät Verohallinnon sivuilta: www.vero.fi/metsa.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme