Jäsenmaksut 2019

Jäsenmaksut 2019 (perusteena neliportainen, metsähehtaareihin perustuva malli):

Metsää 0-9,9 hehtaaria: vuosimaksu 45 euroa
Metsää 10-29,9 hehtaaria: vuosimaksu 75 euroa
Metsää 30-99,9 hehtaaria: vuosimaksu 105 euroa
Metsää 100 hehtaaria tai enemmän: vuosimaksu 155 euroa

Henkilöjäsen: vuosimaksu 20 euroa (perheenjäsenen tai kuolinpesän/yhteismetsän/yhtymän osakkaan maksu)
Kannatusjäsen: vuosimaksu 20 euroa (ei omista metsää, ei äänioikeutta)
Maksutasosta päätti Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen valtuusto, jonka 39 jäsentä ovat kaikki yksityisiä metsänomistajia.

Vuonna 2019 jäsenkortti ja maksu perillä 15. helmikuuta
Vuoden 2019 jäsenmaksu lähetetään postitse kaikille Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomessa 1.1.2019 jäsenenä olleille tiloille. Samassa postissa saat sekä jäsenkortin että maksun. Kun maksat maksusi eräpäivään 1.3. mennessä, varmistat että etusi, kuten metsiesi PEFC-sertifiointi, pysyvät voimassa.

Yhteismetsät, kuolinpesät, yhtymät
Yhtymä on varsinainen jäsen ja saa käyttöönsä jäsenedut, kuten puukauppaan ja metsäpalveluihin liittyvät edut. Jos yhtymän osakas haluaa käyttöönsä henkilökohtaisia etuja, kuten esimerkiksi alennuksen vakuutuksista tai saada esimerkiksi jäsenhintaisen kesäteatterilipun, on henkilöjäsenen hakeuduttava erikseen jäseneksi. Hänen jäsenmaksunsa on 20 euroa vuodessa.

Omistus yhdessä puolison kanssa
Mikäli molemmat haluavat käyttönsä yhteistyökumppaneiden henkilökohtaisia etuja, on toisen puolison liittyvä erikseen jäseneksi. Hänen jäsenmaksunsa on 20 euroa vuodessa.

Kysyttävää jäsenyydestä?
Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi tai jasenasiat.keski-suomi@mhy.fi

Useita omistusosuuksia
Jäsenmaksu lähetetään jokaiselle jäsenelle (tilalle). Jos henkilö omistaa metsää esimerkiksi yksin, yhdessä puolisonsa kanssa ja on osakkaana yhdessä kuolinpesässä, lähetetään jäsenmaksu kullekin yksikölle erikseen.

Metsää useamman eri metsänhoitoyhdistyksen alueella
Metsänomistaja voi valita mihin metsänhoitoyhdistyksiin haluaa olla jäseninä. Mhy Keski-Suomi tarjoaa jäsenhintaisia palveluja omalla toimialueellaan.

Jäsenmaksusta verovähennys
Tiesitkö, että jäsenmaksu on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa?