Jäsenmaksut 2021

Jäsenmaksut yhtenäistyvät

Jäsenmaksujärjestelmä uudistuu 2021 valtakunnallisesti selkeämmäksi. MTK:n valtuuskunnan päättämän uuden mallin mukaan jäsenmaksu määräytyy yhdistyksen jäsenmaksusta ja 18 euron edunvalvontamaksusta.
Monet metsänhoitoyhdistykset uudistavat tämän vuoksi jäsenmaksujaan ja jäsenmaksurakenteitaan. Niin myös Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi. Valtuuston päätöksellä yhdistyksen jäsenmaksu on ensi vuonna 65-175 euroa, mikä sisältää 18 euron valtakunnallisen edunvalvontamaksun.
Edunvalvontamaksu kattaa kaiken edunvalvonnan, jota metsänomistajien hyväksi tehdään kotimaassa sekä EU:ssa. Jäsen saa käyttöönsä myös laajat valtakunnalliset edut. Tutustu etuihin ja ota käyttöön >>  
 

Henkilöjäsenten jäsenmaksut

Henkilöjäsen: vuosimaksu 20 euroa (perheenjäsenen tai kuolinpesän/yhteismetsän/yhtymän osakkaan maksu)
Kannatusjäsen: vuosimaksu 20 euroa (ei omista metsää, ei äänioikeutta)

Jäsenkortti perillä helmikuussa

Vuonna 2021 jäsenkortti ja maksu ovat helmikuun lopussa 2021. Jäsenmaksun eräpäivä on 15.3.
Vuoden 2021 jäsenmaksu lähetetään postitse kaikille Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomessa 1.1.2021 jäsenenä olleille tiloille. Samassa postissa saat sekä jäsenkortin että maksun. Kun maksat maksusi eräpäivään mennessä, varmistat että etusi, kuten metsiesi PEFC-sertifiointi, pysyvät voimassa.

Jäsenmaksulaskun saat myös e-laskuna

Ensi vuonna saat vain jäsenmaksulaskun, jossa näkyvät sekä MTK- että metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksusi. Jos olet useamman metsänhoitoyhdistyksen jäsen, kaikkien yhdistysten jäsenmaksut ja jäsenkortit tulevat nyt samalla kertaa. Useamman yhdistyksen jäseneltä peritään edunvalvontamaksu vain kerran.
Jatkossa voit saada jäsenlaskusi myös sähköpostilla, kuluttajien e-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus vähentää laskutusvirheitä ja myös sen kustannus on pieni verrattuna kirjepostiin, joten toivomme kaikkien jäsentemme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

Useita omistuksia

Jäsenmaksu lähetetään jokaiselle jäsenelle (tilalle). Jos henkilö omistaa metsää esimerkiksi yksin, yhdessä puolisonsa kanssa ja on osakkaana yhdessä kuolinpesässä, lähetetään jäsenmaksu kullekin yksikölle erikseen. 

Yhteismetsät, kuolinpesät, yhtymät

Yhtymä on varsinainen jäsen ja saa käyttöönsä jäsenedut, kuten puukauppaan ja metsäpalveluihin liittyvät edut. Jos yhtymän osakas haluaa käyttöönsä henkilökohtaisia etuja, kuten esimerkiksi alennuksen vakuutuksista tai saada esimerkiksi jäsenhintaisen kesäteatterilipun, on henkilöjäsenen hakeuduttava erikseen jäseneksi. Hänen jäsenmaksunsa on 20 euroa vuodessa.

Kysyttävää jäsenyydestä?

Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi tai jasenasiat.keski-suomi@mhy.fi

Metsää useamman eri metsänhoitoyhdistyksen alueella

Metsänomistaja voi valita mihin metsänhoitoyhdistyksiin haluaa olla jäseninä. Mhy Keski-Suomi tarjoaa jäsenhintaisia palveluja omalla toimialueellaan.

Jäsenmaksusta verovähennys

Tiesitkö, että jäsenmaksu on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa?

Metsänhoitoyhdistyksen etuja esimerkiksi nämä:
• oma metsäasiantuntija sekä puukauppapalvelut (mm. maksuton puunmyyntisuunnitelma, arvo vähintään 200 euroa)
• metsäpalvelut jäsenhintaan
• Uutta 2021: sähköinen palvelu OmaMetsä

Valtakunnallisia MTK-etuja:
• Lähitapiolan 10% alennus koti- ja metsävakuutuksista (arvo voi olla huomattava)
• Puun käytön edistäminen sekä metsänomistajan etujen ajaminen mm. puukaupassa sekä kaavoitus- ja tuulivoimakysymyksissä
• Motonet, Stark, Onninen, Ahlsell, Clas Ohlson, Isku.... ja monet muut edut. Tutustu ja ota käyttöön jo useiden tuhansien tapaan: www.mtkhankinnat.fi