2023 katseet nuoriin metsiin

Hoidettu metsä on terve ja hyvin kasvava hiilinielu – myös metsänomistaja kiittää kasvavista tuloista. Vuonna 2023 on perusteltuja syitä keskittyä nuoriin metsiin ja niiden hoitoon.

Suomessa taimikonhoitoja on tekemättä, mikä on sinänsä ihmeellistä, sillä valtion tarjoamaa Kemera-tukea on hyvin saatavilla ja sitä jää jopa reippaasti käyttämättä vuosittain.

Suomessa tarvitaan kotimaista metsähaketta, joten nyt on aika selvittää, onko ensiharvennuskohteita, joilta saisi korjattua pienpuuta energiakäyttöön. Tähänkin valtio maksaa tukea.

Pyydä kartoitus ja tarjous

Tälle vuodelle odotetaan myös hyvää puukauppavuotta ja erityisesti harvennuspuulle on kysyntää. Jos nuoret metsät on hoidettu ajallaan, on metsänomistajan helppo lähteä kaupan tekoon.

Ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi ja pyydä kartoittamaan missä kunnossa taimikot ja nuoret metsät ovat. Voit jättää yhteydenottopyynnön myös alla olevalla lomakkeella. Kaikkein kallein vaihtoehto on jättää nuoret metsät hoitamatta ja harvennukset tekemättä. Valtakirjakauppojen keskihinnat Mhy Keski-Suomen alueella.

Valtion kemera-tuki:
- taimikon varhaishoito 160 e/ha
- taimikonhoito tai nuoren metsän hoito 230 e/ha
- kun nuoren metsän hoitokohteella kerätään myös pienpuuta, tuki on 450 e/ha


Jätä yhteydenottopyyntö

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset