Tammikuun tärkeimmät

15.1.2018

Puumarkkinat enteilevät vilkastumista

Puunhinta on pysynyt sateisesta talvesta huolimatta kohtuullisella tasolla. Suurin kysyntä on edelleen kuusitukista ja kovin kilpailu käydään kovan maan avohakkuuleimikoista. Ennusteet viittaavat puukaupan vilkastumiseen läpi vuoden, koska ostajat kärsivät puupulasta. Metsäsektorin ennusteiden perusteella kotimaisen puun käyttö kasvaa edelleen tänä vuonna. Tämä ylläpitää positiivista virettä myös yksityismetsien puukaupassa. Puun ostajien kiinnostus kotimaiseen kuitupuuhun on pitkästä aikaa osoittanut vilkastumisen merkkejä.

Puukauppojen kilpailutuksessa huomioitavat mitta- ja laatuvaatimukset sekä muut ehdot muuttuvat alati. Metsänomistajien kannattaakin aina tarkistaa paikallinen puumarkkinatilanne omasta yhdistyksestään ja kilpailuttaa puukauppakohteet metsänhoitoyhdistysten asiantuntemuksella.

Metsäveroilmoitus on jätettävä helmikuun loppuun mennessä, mikäli olet arvolisäverovelvollinen

Talousneuvojamme Auvo Gustafssonin pitämä Metsäverokoulutus järjestetään Warkaus-Salissa (Kauppatori 6) keskiviikkona 7.2.2018 klo 17.30 kahvituksella aloitellen. Koulutus on jäsenille maksuton. Ilmoittautuminen Katri Memoselle puh. 040 834 9793, tiistaihin 6.2 klo 14 mennessä.

Sähköisen ilmoituksen arvonlisäverosta voit tehdä esimerkiksi OmaVero-palvelussa viimeistään 28.2.2018. Sen voi jättää myös paperisena, jos sähköinen ilmoittaminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Maatalouden ja metsätalouden veroilmoitukset voit antaa verkossa lomake.fi-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai Katso-tunnisteella. Tarkemmat ohjeet veroilmoituksen ja arvonlisäveroilmoituksen antamisesta löydät osoitteesta vero.fi/metsa. Apua metsäveroilmoituksen täyttöön saat myös metsäasiantuntijaltasi.

Metsätaloudessa otetaan käyttöön 5 %:n yrittäjävähennys. Verottaja tekee tämän automaattisesti, joten yrittäjävähennystä ei tarvitse ilmoittaa yrittäjävähennystä metsätalouden veroilmoituksessa.

Verkkoseminaari

Verkkoseminaarin materiaali

Metsätilojen kysyntä jatkuu hyvänä

Metsätilojen kysyntä jatkui vilkkaana läpi vuoden 2017, eikä kysynnän laantumisesta ole merkkejä. Voimakas kysyntä on myös pitänyt metsätilojen hinnat korkeina ja tilakaupassa onkin menossa ”myyjien markkinat”.

Aivan uutena asiana olemme tehneet ”ostotoimeksiantosopimuksen” yhteismetsän kanssa. Asiakkaanamme oleva yhteismetsä haluaa laajentaa aluettaan vaihtamalla metsätilojen alueita yhteismetsän osuuksiin Heinäveden, Joroisten ja Leppävirran kuntien ja Varkauden kaupungin alueella. Jos olet suunnitellut metsänomistuksesta luopumista ja haluat sijoittaa vapautuvan pääoman tuottavasti ja turvallisesti, niin metsätilan vaihtaminen yhteismetsän osuuksiin on yksi varteenotettava vaihtoehto. Metsätilan alueen liittäminen yhteismetsään on luovutusvoittoverosta vapaata. Yhteismetsä maksaa välityspalkkion ja muut liittämisen kulut. Yhteismetsään liittyjän ainoaksi kustannukseksi jää tila-arvioinnin kulut.

Mikäli olet pohtinut metsätilasi myyntiä tai yhteismetsään liittyminen kiinnostaa, niin ota yhteyttä kiinteistövälittäjäämme Petri Soikkeliin, puh 040 866 7508.

Uusi jäsenetu Pohjois-Karjalan sähköön

Nyt on uusi mahdollisuus hyödyntää jäsenyyttä! Mikäli sinulla on sähkösopimus Pohjois-Karjalan Sähkön kanssa, ilmoittamalla asiakaspalveluun (puh. 013 266 3100) metsänhoitoyhdistyksen jäsennumerosi saat alennusta sähkölaskustasi