Katso- tunnisteilla onnistuu vielä tämän kevään veroilmoittaminen

12.1.2021

Katso-tunnistetta ja Katso-valtuuksia yhä käyttävät Verohallinnon asiakkaat saavat lisäaikaa 30.4.2021 asti siirtyä Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämään Suomi. fi-palveluun. Verohallinnon ja tulorekisterin palveluissa voi asioida sähköisesti Katso-tunnistautumisen ja -valtuuksien avulla huhtikuun loppuun.
Tämä tarkoittaa, että Katso-tunnisteilla veroasiansa hoitavat voivat hoitaa metsäveroilmoittamisen vielä tänä keväänä. 

 

− Katso-palvelulle päädyttiin myöntämään lisäaikaa, koska olemme Verohallinnossa huomanneet, että etenkin valtuushakemuksen tekeminen muutamien asiakasryhmien kohdalla on saattanut olla hankalaa ja hidasta. Haluamme varmistaa, että sähköinen asiointi ei missään vaiheessa katkea, ja että asiakkailla on riittävästi aikaa saada Suomi.fi-valtuudet kuntoon, kertoo ylitarkastaja Juha Kartano.

Ota Suomi.fi-valtuudet käyttöön heti

Lisäajasta huolimatta Suomi.fi-valtuudet ja tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla on tärkeää ottaa käyttöön mahdollisimman pian. Jos Suomi.fi-valtuuksiin siirtyminen vaatii valtuushakemuksen tekemistä, kannattaa hakemus tehdä mahdollisimman pian.

Miksi kannattaa siirtyä Suomi.fi-palveluun mahdollisimman pian:

  • Kun kirjaudut esimerkiksi OmaVeroon, et tarvitse erillistä tunnistetta − omat pankkitunnukset riittävät.
  • Tilitoimiston kirjanpitäjät voivat nähdä kaikki valtuudet kerralla OmaVerossa − ei siis tarvitse hakea erikseen asiakkaita, jotka käyttävät joko Katso-valtuuksia tai Suomi.fi-valtuuksia.

Sen jälkeen kun käytössä on vain Suomi.fi-palvelu, valtiolle ei myöskään tule kuluja kahden päällekkäisen tunnistus- ja valtuutuspalvelun ylläpitämisestä.

Hyödynnä ohjeita

Verohallinto on lähettänyt joulukuun alussa kirjeen noin 38 000 asiakkaalle, jotka vielä käyttävät Katso-palvelua. Kirjeessä annettu ohje siirtyä Suomi.fi-valtuuksiin on voimassa nyt annetusta lisäajasta huolimatta.Käytä apuna ohjeita, kun siirryt Suomi.fi-valtuuksiin tai haluat selvittää, onnistuuko sähköinen asiointi ilman valtuutta henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
 

Metsänhoitoyhdistys apuna veroilmoituksen tekoon

Metsänhoitoyhdistyksen asiantuntijat ovat palveluksessasi metsäveroilmoitusten ja alv-ilmoitusten tekoon. Mhy Keski-Savolla on tällä hetkellä hyvin resurssia hoitaa metsänomistajien veroilmoitusten tekoa. Liikkeellä kannattaa olla ajoissa ja etsiä kaikki kaikki asiaan kuuluvat tositteet mukaan ilmoitukseen.

Veroilmoitusten tekeminen onnistuu myös kokonaan etänä joko skannaamalla tositteet sähköpostitse tai postittamalla ne ja tarvittavat dokumentit Mhy:n toimistolle. Paluupostissa saat täytetyn 2C lomakkeen ja arvonlisäveroilmoituksen mahdollisine tilisiirtoineen. Ota yhteyttä omaan metsäasiantuntijaasi tai toimistoillemme