Hiihtäjä Perttu Hyvärisen kuulumisia

12.11.2020

Hiihtäjä Perttu Hyvärinen menestyksennälkäisenä uuteen kisakauteen

Korona-aika on ollut Hyväriselle aika lailla tavanomaista urheilijaelämää. Tulevan hiihtokauden kisakalenteri on vielä avoinna, mutta tilanteen mukaan mennään.

- Kesäharjoittelu on mennyt suunnilleen samalla tavalla kuin edellisenäkin kesänä. Erona oikeastaan se, että vaikka kroppa tuntuu nyt väsyneeltä, se ei jännitä niin paljon kuin viime vuonna. Nyt on rasitettu ja seuraavaksi palautellaan, Metsänomistajat-ketjun kummihiihtäjä Perttu Hyvärinen kertoo tunnelmistaan elokuun alussa. ”Palautteluun” kuuluu haastattelujen antamista, videokuvauksia, muutto Joensuusta Kuopioon ja kaikenlaista ”asioiden hoitamista”, mikä ei kuulosta aivan laakereillaan lepäämiseltä.

- Kyllä tässä olisi tarkoitus myös kalaan ehtiä ja elää vähän ns. normaalielämää, Perttu nauraa.

Hyvärisen kesä kului pääosin Vuokatissa harjoitellessa, sekä itsekseen että maajoukkueen kanssa. Syksyn ulkomaanleirit ovat vielä suuri kysymysmerkki, joten voi olla, että Vuokatissa jatketaan myös syksyllä.

Myös talven kisakalenteri elää koronatilanteen mukaan. Vaihtoehtoja on lähtien siitä, että maailmancup ja arvokisat hiihdetään normaalisti siihen, että hiihdetään vain kansallisia kisoja kotimaassa ilman yleisöä.

Hyvärisen tavoitteena on kuitenkin olla parhaassa iskussa Oberstdorfin 2021 MM-hiihdoissa ja oletus on, että ne järjestetään. – Poikien kesken yhteinen tavoite on viestin arvokisamitali. Kaikissa kolmissa seuraavissa arvokisoissa hiihdetään mitalista, kertoo Perttu tavoitteekseen. - Iän puolesta tässä eletään maastohiihtäjän unelmavuosia, ja satsataan niihin täysillä. Viime talvi antoi osviittaa, että menestyksestä kannattaa haaveilla, Hyvärinen tunnustaa.

Metsätieteiden opiskelu Joensuun yliopistossa on tällä hetkellä tauolla. – Ei ole enää tällä tasolla realistista viedä eteenpäin kahta työtä. Jatkan opintoja sitten urheilu-uran jälkeen. Se tietty pihkan tuoksu kuitenkin odottaa ja on hyvä tietää, että opintojen jälkeen on joku tuki ja turva.

Metsäasiat kuitenkin kiinnostavat ja Hyvärinen kertoo, että metsäalaa ja politiikkaa tulee seurattua koko ajan. Ja toki metsänomistajana ihan käytännönkin metsänhoitoasiat kiinnostavat.

– Moottorisahahommat olen kuitenkin nyt ihan tapaturmariskinkin vuoksi toistaiseksi jättänyt.

Anne Rauhamäki