Helmikuun tärkeimmät

15.2.2018

Kaikille kovan maan leimikoille on kysyntää - puun katkontaa pitää valvoa

Sellukattilat porisevat täysillä ja sahateollisuudessa terät pyörivät punaisella. Sekä tukille että kuidulle on tällä hetkellä hyvin kysyntää, ja nyt kannattaakin suunnitella metsäasiantuntijan avustuksella markkinatilanteeseen soveltuvia hakkuukohteita tarjolle.  

Kantohinnat ovat kehittyneet melko tasaisesti vuoden 2018 alkuviikkoina. Poikkeuksellisen hankalien korjuuolosuhteiden pakosta puun osto ja korjuu painottuvat kovan maan kohteisiin. Viime viikkojen pakkaset eivät ole tilannetta merkittävästi korjanneet.

Muistathan tarkistaa paikallisen puukauppatilanteen omalta metsäasiantuntijaltasi ja kilpailuttaa puukauppakohteet metsänhoitoyhdistysten asiantuntemuksella!

Metsätilojen ostajat odottavat tiloja markkinoille

Metsätilojen kysyntä on jatkunut hyvänä ja tilojen hintataso on säilynyt korkeana. Kaiken kokoisille ja kaiken tyyppisille metsätiloille on nyt kysyntää. Metsätilasta luopuminen voidaan järjestää myös vaihtona yhteismetsän osuuksiin, jolloin ”kauppa” on luovutusvoittoverosta vapaa ja yhteismetsä maksaa välityspalkkion. Ota yhteys – kysy lisää.

Petri Soikkeli / 040 8667 508 / petri.soikkeli@mhy.fi