Vuojoen Yhteismetsä

Vuojoen Yhteismetsä sijaitsee Satakunnassa

Vuojoen yhteismetsässä osakkaille metsien hoito on helppoa. Osakaskunnan valitsema hoitokunta hoitaa käytännön asioita yhdessä metsänhoitoyhdistyksen kanssa. Yhteismetsää hoidetaan vuosittain metsäsuunnitelman mukaan.

Metsien hoito ei ole kaikille helppoa, mutta kuitenkin metsän omistaminen kiinnostaa. Hyvä vaihtoehto on liittää oma metsätila yhteismetsään. Yhteismetsä jakaa ylijäämää vuosittain ja se on osakkaille verovapaata. Yhteismetsä vastaa kuluista ja veroista, veroprosentti puukaupassa on 26,5 %.

Yhteismetsän puukaupat toteutetaan tarjouskilpailun perusteella, jossa ostajilta saadut tarjoukset tallennetaan ja Metsänhoitoyhdistyksen katkonta-aineistoon perustuvien vertailulaskelmien perusteella valitaan korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja.

Yhteismetsään liittyminen on helppoa. Liittyvän tilan metsistä tehdään arvio ja liittyjä saa tilansa arvoa vastaavan osuuden yhteismetsästä. Yhteismetsään liitytään maanmittaustoimituksen kautta, jonka maksaa valtio.

Vuojoen yhteismetsästä saat lisätietoja puheenjohtaja Pasi Nummelalta.

Palveluita yhteismetsille

Yhteismetsät saavat metsänhoitoyhdistykseltä monenlaisia palveluita: hoidamme yhteismetsän hallinnon ja kaikki yhteismetsän hakkuu- ja hoitotyöt. Omistusjärjestelyihin teemme kauppakirjoja yhteismetsien osuuksista, neuvomme sukupolvenvaihdosasioissa, välitämme Metsätilat Oy:n kautta osuuksien myyntejä ja autamme perustamaan uuden yhteismetsän. Ota yhteyttä ja kysele lisää.

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2024 © Metsänhoitoyhdistykset