Nakkilassa alkaa uusi metsäsuunnittelukierros

22.3.2016

Noin 10-vuotta sitten laadittiin Nakkilassa koko pitäjään keskitetysti uudet tilakohtaiset metsäsuunnitelmat. Nyt ne alkavat olla loppusuoralla jo on aika miettiä uusien suunnitelmien laadintaa.

Metsäsuunnitelma kannattaa tilata omalta metsänhoitoyhdistykseltä. Metsänhoitoyhdistyksen laatima suunnitelma kertoo metsän hakkuumahdollisuudet, tarpeelliset hoitotyöt ja luontokohteet. Sen avulla on helppo suunnitella ja kilpailuttaa puukauppaa ja hoitotöitä. Paperisen suunnitelman lisäksi voit tilata myös Metsäselaimen, joka on kännykkä-/ ja verkkosuunnitelma.

Tilaa suunnitelmasi heti puhelimella, sähköpostilla tai tule käymään toimistolla, kuitenkin viimeistään vuonna 2017, niin varmistat MTK Nakkilan edut. Suunnitelmat tehdään vuosien 2016-2018 aikana. Tilauksen yhteydessä sovitaan mm. suunnitelman valmistumisaika ja sen laadinta kilpailukykyiseen jäsenhintaan.

Nakkilan maataloustuottajat näkevät metsät tärkeänä osana maaseudun elämää ja koko Suomen kehitystä. Tuottajat tukivat edellisellä suunnittelukierroksella metsäsuunnittelua ja ovat myös nyt kokouksessaan päättäneet tukea tehtäviä metsäsuunnitelmia. Kaikki tuottajien jäsenet, jotka tilaavat metsäsuunnitelman metsänhoitoyhdistys Karhulta vuosien 2016 ja 2017 aikana, ovat mukana arvonnassa.

Käyttämämme suunnittelutekniikka on kehittynyt melkoisesti viime vuosina. Metsänhoitoyhdistys Karhussa on käytössä nykyaikaiset maastotietokoneet gps-paikantimilla, ilmakuvat ja laserkeilausaineisto. Mikään ei kuitenkaan voita sitä, että kuviotiedot kerätään jalkatyönä maastossa kuvio kuviolta ja sisätyönä ilmakuvalta piirretyt kuviorajat tarkistetaan myös maastossa. Näiden pohjalta saadaan sitten koostettua lopullinen metsäsuunnitelma seuraavaksi 10 vuodeksi.

Metsänhoitoyhdistys Karhun tavoite on tuottaa laadukasta palvelua metsänomistajille kilpailu-kykyiseen hintaan. Ota yhteyttä Marita Säämäkeen, niin katsotaan tarkemmin suunnitelma-asiaa  puh. 040 522 4322  marita.saamaki@mhy.fi.

Metsäsuunnittelu alkaa Nakkilassa