Tule tutustumaan metsänhoitoyhdistyksen palveluihin Metsänomistajaviikolla 14.–21.9.

06.9.2019

Metsänhoitoyhdistykset toivottavat metsänomistajat tervetulleeksi Metsänomistajaviikon tapahtumiin. Viikon aikana järjestettävissä tilaisuuksissa esitellään yhdistyksen monipuolista palvelutarjontaa.

 

 

Metsänomistajaviikolla on tänä vuonna teemana puukauppa. Metsänomistajia muistutetaan puun katkonnan ja aiempien metsänhoitotöiden merkityksestä puukauppatulolle.

Metsänomistajaviikolla järjestetään myös iltamia, metsäkävelyä, vierailuja tuotantolaitoksiin ja erityisesti naisille tai nuorille suunnattuja raivaussahakursseja sekä paljon muuta mielenkiintoista ja hyödyllistä.

Esimerkiksi keskiviikkona 18.9. pääsee Äänekosken Kartano-Kievarilla kuuntelemaan esitelmiä ilmastonmuutoksesta, HCV-alueista ja kiristyneistä puukauppaehdoista tai seuraamaan metsänhoitonäytöstä Iitin Sääskjärvelle.

Kaikki Metsänomistaja-viikon tapahtumat löydät tapahtumakalenterista osoitteesta www.mhy.fi/tapahtumat

Mhy Kanta-Hämeen tapahtumat löytyvät osoitteesta www.mhy.fi/kanta-hame/tapahtumat

Oman alueesi metsänhoitoyhdistyksen tapahtumat näet mhy.fi -sivulla valitsemalla yhdistys -valikosta alueesi yhdistyksen.

Viikko avataan metsänomistajien SM metsätaitokilpailulla Ähtärissä

Metsänhoitoyhdistys Suomenselkä järjestää metsänomistajien SM metsätaitokilpailut Ähtärissä lauantaina 14.9.2019. Kilpailukeskuksena toimii Tuomarniemen metsäoppilaitos. Metsätaitokilpailussa kilpaillaan metsään merkityllä tehtäväradalla sellaisissa taidoissa, joita metsätaloudessa, metsän hoidossa ja puun myynnissä tarvitaan. Tehtävänä on esimerkiksi kasvupaikkojen, puiden pituuksien ja tilavuuksien arviointi sekä harvennuksissa poistettavien puiden valitseminen. Kisoihin on tulossa 260 osallistujaa ympäri maan.

Metsänomistajaviikko järjestetään vuosittain

Metsänomistaja-viikolla halutaan muistuttaa metsänomistajia siitä, että Metsänhoitoyhdistys on olemassa jäseniään varten. Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien omia yhdistyksiä. Metsähoitoyhdistyksen jäsenenä et ole esimerkiksi puukaupassa sidoksissa yhteen puunostajaan, koska yhdistyksesi etsii sinulle aina parhaan puukauppakumppanin. Metsänhoitoyhdistykseltä saat kaikki tarvitsemasi metsäpalvelut edulliseen jäsenhintaan.