Tarkista metsiesi vakuutusturva

14.8.2018

 

P1150217_web.jpg

14.8.2018

Metsäpalot muistuttavat myös metsävakuuttamisen tarpeellisuudesta.

Kuivan kesän seurauksena metsäpaloja on ollut ympäri maan. Pääosin palot on saatu nopeasti sammutetuiksi ja vahingot ovat jääneet kohtuullisen vähäisiksi. Suurin metsäpaloalue Pyhärannassa kattoi noin 40 hehtaaria ja siitä aiheutui maanomistajille noin 440 000 euron vahingot.

Kuluneen kesän kaltaiset kuivuus- ja kuumuusjaksot voivat ilmastonmuutoksen myötä olla yhä useammin vieraanamme. Siksi metsänomistajien on entistä tärkeämpää huolehtia metsiensä vakuutusturvasta.

Lähes kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat metsävakuutuksia, joista perus- ( eli halvin) vaihtoehto kattaa yleensä metsäpalojen ja jotkut myös tuulen aiheuttamat vahingot. Laajennetut metsävakuutukset korvaavat myös metsien hyönteis- ja muita eläintuhoja.

Vakuutusyhtiöitä kannattaa vertailla vakuutusta ottaessaan ja miettiä myös oman metsän arvolle sopivat enimmäiskorvausmäärät. Ne vaikuttavat vakuutuksen hintaan merkittävästi.Taimikkovaltaiselle tilalle kannattaa valita alempi korvausmäärä kuin päätehakkuukypsälle metsälle.

Metsävakuutuksen sisältö kannattaa myös aina määräajoin tarkistaa, että ei maksa turhasta tai vastaavasti päivittää korvaustasoa ylemmäs metsän kasvun myötä.