MTK100-juhlavuoden avajaistilaisuus ti 10.1.2017 klo 17 Hämeenlinnan torilla

05.1.2017

Tervetuloa MTK100-juhlavuoden avajaistilaisuuteen tiistaina 10.1.2017 klo 17 Hämeenlinnan torille. Raatihuoneen ulkoseinällä esitetään taiteilija Teemu Lehmusruusun videotaideteos ”5,5”, jonka nimi viittaa 5,5 miljoonaan ruokittavaan suuhun. Videotaideteos esittää maaseudun elinkeinojen ja niiden yrittäjien työnkuvaa nykypäivän maa- ja metsätaloudessa ja se esitetään Raatihuoneen ulkoseinällä viikon ajan 9.-15.1.2017 illan pimeinä tunteina klo 17-22 välisenä aikana.

 

Suomen juhlavuoden lisäksi vuosi 2017 on suomalaisen maaseudun sekä maa- ja metsätalouden juhlavuosi, sillä myös MTK, MTK Häme ja useimmat alueemme paikallisyhdistykset juhlivat satavuotista historiaansa.  Ensi vuoden aikana juhlitaan monia suomalaisia kasvutarinoita, joissa edustamillamme elinkeinoilla on ollut vuosisadan saatossa merkittävä rooli. MTK:n juhlallisuudet ovat siksi osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

 

Lehmusruusu kuvasi teosta eri puolella Suomea viime kesänä. Hän kertoo kuvausmatkojensa olleen hänelle ”sosiaalis-kulttuurisia tutkimusretkiä maa- ja metsätalousyrittäjien arkeen”. Samalla hän sai kuulla yrittäjien tulevaisuuden visioista ja nykypäivän haasteista. Julkisella videotaideteoksella MTK haluaa tuoda maaseudun näkymiä kaupunkeihin ja suomalaisten pohdittavaksi. Videotaideteoksen ulkoprojisointikiertue käynnistyy Helsingistä, jossa taitelija Teemu Lehmusruusu toteuttaa Maa jalkojemme alla -valotaideteoksen osana Lux Helsinki -valofestivaalia. Maakuntakierros käynnistyy Hämeenlinnasta ja jatkaa sen jälleen 10 paikkakunnalla ympäri Suomea talvella 2017.

 

Tiistain 10.1. avajaistilaisuudessa on tarjolla kuumaa juotavaa ja mahdollisuus tavata hämäläisiä maanviljelijöitä ja metsänomistajia. Mukana järjestelyissä on myös Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme.

 

Lisätietoja:

MTK 100 -juhlavuoden sivusto: http://www.kasvutarinoita.fi sekä

 Päivi Rönni, Toiminnanjohtaja

MTK Häme ry

paivi.ronni@mtk.fi

040 5634 074