Jäsenedut

Metsänhoitoyhdistys tarjoaa jäsenilleen monia rahanarvoisia jäsenetuja. Katso jäsenedut ja liity jäseneksi. Jäsenyys kannattaa!

 • Jäsenalennus

  Jäsenalennus

  Kanta-Häme

  Mhy Kanta-Hämeen palveluista 10 % alennus.

  Ei koske materiaaleja, välitystoimintaa eikä metsäparannustöiden yhteishankkeita.

 • Palveluseteliarvonta

  Palveluseteliarvonta

  Kanta-Häme

  Vuosittain arvotaan 3 kpl Mhy:n palveluetuseteleitä.

  Seteleiden yhteisarvo 1000 €.

 • Jäsenlehti

  Jäsenlehti

  Kanta-Häme

  Lehti 4 kertaa vuodessa ja sähköiset uutiskirjeet.

 • Specsavers

  Specsavers

  Kanta-Häme

  Ilmainen kokonaisvaltainen näöntutkimus (arvo 29 €).

  Yksistä silmälaseista 50 % alennus:

  Linssit ja lisämukavuudet (alk. kehyshintaryhmä 109€).

  Etu voimassa Hämeenlinnan liikkeessä.

 • Terveystalo

  Terveystalo

  Kanta-Häme

  Terveyden vuositarkastus 75 € (norm. 95 €).

  Sisältää perusverenkuvan, verensokeri-, munuais-, maksa- ja kolesteroliarvot.

  Etu käytettävissä Hämeenlinnan, Jämsän ja Riihimäen toimipisteissä.

 • Scandic

  Scandic

  Kanta-Häme

  Mhy:n jäsen+ 3 hlöä saa 20% alennuksen kylpylöiden kertalipuista. Alennus koskee Scandic Aulankoa, Eden Nokiaa ja Laajavuorta.

  Lisäetuna Scandic Aulangossa keilaus -20% normaalihinnasta.

   

 • Husqvarna

  Husqvarna

  Kanta-Häme

  15 % alennus normaalihintaisista metsurintarvikkeista ja – varusteista seuraavilla jälleenmyyjillä:

  Hämeenlinnan Maatalous ja kone:

  Eino Leinonkatu 21

  Riihimäen Teollisuuspalvelu:

  Karoliinankatu 2

   

 • Erä Loppi

  Erä Loppi

  Kanta-Häme

  10 % alennus jalkineista, asusteista ja metsätaloustarvikkeista.

  Osoite: Kauppatie 11 Loppi

   

   

 • Lammin Säästöpankki

  Lammin Säästöpankki

  Kanta-Häme

  Osakerahastomerkinnästä 50 % alennus.

   

   

 • Asiantuntijamme apunasi puukaupassa

  Asiantuntijamme apunasi puukaupassa

  Valtakunnallinen

  Puukauppa on iso taloudellinen päätös. Puukaupan asiantuntijamme auttavat puun ostajien sopimusehtojen ja hintatietojen vertailussa. Olemme edustajasi puukaupassa ja teemme työtä sen eteen, että saat puustasi reilun hinnan kussakin markkinatilanteessa.

  Tutustu puukaupan tekemiseen

 • Puukaupan hintatiedot

  Puukaupan hintatiedot

  Valtakunnallinen

  Puun kysyntätilanne ja hinta vaihtelee vuosittain ja vuoden aikojen mukaan. Keräämme hintatietoja puukaupoista MTK:n jäsenverkkoon: www.mtk.fi/puumarkkinat. Pysyt koko ajan ajantasalla paikkakuntasi puun hinnoista. Hintatietojen tarkasteleminen vaatii sisäänkirjautumista. Kirjautumisohjeet löydät: www.mtk.fi/rekisteroidy

 • PEFC-metsäsertifiointi

  PEFC-metsäsertifiointi

  Valtakunnallinen

  Metsäsertifioinnilla kerrotaan kuluttajille, miten metsänhoidolla tuetaan kestävää kehitystä. Mhy:n jäsenenä PEFC-sertifiointiin kuuluminen on sinulle maksutonta. Metsäsertifiointi on metsänomistajalle keino osoittaa oman toimintansa vastuullisuus. Koska valtaosa metsätuotteistamme viedään ulkomaille, PEFC-metsäsertifioinnin avulla kerromme että suomalaisten metsätuotteiden alkuperä voidaan osoittaa luotettavasti. Lue lisää metsäsertifioinnista

 • MTK Hankintojen jäsenedut

  MTK Hankintojen jäsenedut

  Valtakunnallinen

  Mhy-jäsenenä saat jäsenetuja henkilö- ja pakettiautoista, mönkijöistä, moottorikelkoista, polttoaineista ja -öljystä, koneista, työkaluista, renkaista ja monesta muusta. Jäsenetuihin ei käytetä jäsenmaksuja, vaan ne ovat kokonaan yhteistyökumppanien rahoittamat. Tutustu uusiin jäsenetuihin täällä >>

 • Aarre lehti

  Aarre lehti

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet voivat tilata ilmaiseksi Aarteen näytenumeron (arvo 12,90 €). Yksi etu / talous. Tutustumisetu koskee talouksia, joihin ei ole viimeisen 3kk aikana ollut Aarteen tilausta. Näytenumerolla ei voi jatkaa nykyistä Aarteen tilausta. Voimassa vain kotimaan osoitteisiin. Tilaussivu www.aarrelehti.fi/jasenetu

 • Metsälehti

  Metsälehti

  Valtakunnallinen

  Metsäkustannus tarjoaa Metsälehden määräaikaisen 12kk tilauksen jäsenhintaan 85,00 € (norm. 155 €). Tilaus pitää sisällään Metsälehden ja Metsälehti Makasiinin, 23 numeroa vuodessa, sekä tilauskautena ilmestyvän Metsäverokirjan (arvo 29,00 €). Metsälehden tilaus on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa. Tilaussivu www.edutjasenelle.fi/mhy

 • LähiTapiola

  LähiTapiola

  Valtakunnallinen

  LähiTapiola: 10 % alennus metsä- ja kotivakuutuksesta (edellyttää kokonaisasiakkuutta = Kotivakuutusta)

  • Metsävakuutuksesta 15 % alennus, jos asiakkaalla on vähintään 10.000 e sijoitus säästöhenkivakuutuksessa
  • Linkki LähiTapiolan sivuille
 • Maaseudun Tulevaisuuden Metsänomistaja-numerot maksutta

  Maaseudun Tulevaisuuden Metsänomistaja-numerot maksutta

  Valtakunnallinen

  Maaseudun Tulevaisuuden Metsänomistaja-numero ilmestyy 3 krt vuodessa. Jäsenemme saavat lehdet maksutta koteihinsa. Lehti on tuhti lukupaketti jokaiselle metsänomistajalle. Numeroissa käsitellään seikkaperäisesti mm. metsänhoitoa, puunkorjuuta, puukauppaa, metsäluontoa, metsäverotusta yms. Tutustu Maaseudun Tulevaisuuteen >>

 • Koulutustilaisuudet jäsenille

  Koulutustilaisuudet jäsenille

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistykset järjestävät jäsenilleen koulutusta ja retkiä. Koulutuksissa käsitellään puukauppaa, metsäverotusta, raivaussahan käsittelyä, metsäomaisuuden hoitoa ja muita oman metsän hallinnointiin ja hoitoon liittyviä asioita. Retkiä tehdään sekä koti- että ulkomaan metsällisiin kohteisiin, mm. tuotantolaitoksiin ja mielenkiintoisiin metsäkohteisiin. Löydä lähin tilaisuus Tapahtumakalenteristamme >>

 • Maksutonta neuvontaa metsäasioissa

  Maksutonta neuvontaa metsäasioissa

  Valtakunnallinen

  • Asiantuntijamme vastaavat jäsenille metsänhoitoon ja -käyttöön liittyviin kysymyksiin
  • Uudelle metsänomistajalle tarjoamme maksuttoman maastokäynnin metsäneuvojan kanssa
 • Maksutonta lakineuvontaa jäsenille

  Maksutonta lakineuvontaa jäsenille

  Valtakunnallinen

  MTK:n lakiasiantuntijat antavat monipuolista jäsenten yritystoimintaan liittyvää opastusta ja neuvontaa. Olipa kyse sitten metsälaista, maankäyttöasioista tai korvauskysymyksistä, voit olla yhteydessä lakiasiantuntijoihin. He arvioivat ongelmatilanteen vaatimat toimenpiteet sekä auttavat asian hoitamisessa eteenpäin.

MHY KANTA-HÄMEEN JÄSENMAKSUT JA -LASKUTUS VUONNA 2022

Mhy-jäsenmaksu kattaa metsänhoitoyhdistyksen paikalliset jäsenedut ja -palvelut, neuvonnan, tiedotuksen, koulutuksen, yhdistyksen toteuttaman edunvalvontatyön ja metsäsertifioinnin.

Vuoden 2021 jäsenmaksu-uudistuksen myötä vain metsää omistavalta jäseneltä veloitetaan Mhy-jäsenmaksu ja MTK-edunvalvontamaksun yhteissumma. Molemmat maksut tulee suorittaa, jotta jäsenyys on voimassa.

       Metsäala

    Mhy-jäsenmaksu

         MTK-edunvalvontamaksu

           Yhteensä

       alle 20 ha

60 €

20 €

        80 €

      20-49,9 ha

115 €

20 €

        135 €

      yli 50 ha

200 €

20 €

        220 €

 

MTK-edunvalvontamaksulla katetaan nimensä mukaisesti MTK:n toteuttamaa edunvalvontatyötä. Vastaavasti Mhy ei enää maksa vuosijäsenmaksua MTK:lle kuten aiemmin.

MTK laskuttaa kaikki jäsenmaksut Oiva-palvelualustan kautta

MTK laskuttaa kaikkien metsänhoitoyhdistyksien jäsenmaksut, edunvalvontamaksut ja mahdolliset MTK-yhdistyksien jäsenmaksut yhdellä laskulla, ja tilittää edelleen Mhy-jäsenmaksut Mhy:lle. On tärkeää, että jäsenlaskua maksaessa käytetään vain v. 2022 jäsenlaskun tili- ja viitetietoja.

Jäsenmassa on mittava, joten emme täysin välty virheiltä. Otattehan yhteyttä, mikäli ette saa lainkaan jäsenkirjettä-/jäsenkorttia tai jäsenmaksussa olevat tietonne ovat virheellisiä. Yhteystiedot tämän tiedotteen lopussa.

 

Jäsenenä sekä Mhy:ssä että MTK-yhdistyksessä

Jäseneltä veloitetaan Mhy:n ja MTK-yhdistyksen jäsenmaksut sekä MTK-edunvalvontamaksut. MTK-edunvalvontamaksun perusmaksu 13 € veloitetaan vain kerran, vaikka henkilö olisi useamman Mhy:n ja/tai MTK-yhdistyksen jäsen.

Lisäksi jäseneltä veloitetaan MTK-edunvalvontamaksun metsä- ja maatalousperusteiset maksut. Metsäperusteinen edunvalvontamaksu on Etelä-Suomessa kaikilla metsää omistavilla 7 €. Maatalousperusteinen maksu vaihtelee toiminnan ja toiminnan volyymin mukaan.

MHY-jäsenmaksu MTK-yhdistyksen jäsenmaksu MTK-edunvalvontamaksu:
perusmaksu
MTK-edunvalvontamaksu:
metsätalous
MTK-edunvalvontamaksu:
maatalous
60 € / 115 € / 200 € yhdistyskohtainen 13 € 7 € ha-, kpl-, htv-mukaan

 

Aviopuolisoiden erikseen omistamat metsätilat ja Mhy:n jäsenyys

Jos kaikilla tiloilla on sama y-tunnus, Mhy-jäsenmaksu määräytyy tilojen kokonaismetsäpinta-alan mukaan ja MTK-edunvalvontamaksu 20 € peritään vain kerran. Jos Mhy:n jäsenrekisterissä SilvaProssa ja Oiva- jäsenpalvelussa on sama y-tunnus, tämä otetaan automaattisesti huomioon jäsenlaskutuksessa. Lisäksi peritään mahdolliset MTK-yhdistyksen jäsenmaksut ja maatalousperusteiset edunvalvontamaksut.

Jos kaikilla tiloilla olisi eri y-tunnus, jokaisesta tilasta veloitetaan erikseen Mhy-jäsenmaksu ja MTK-edunvalvontamaksu 20 €. Myös PEFC-metsäsertifiointi on voimassa vain tiloilla, joiden jäsenmaksu on suoritettu. Näin ollen saman y-tunnuksen hakemista kaikille omistuksessa oleville tiloille kannattaa harkita. Lisäksi peritään mahdolliset MTK-yhdistyksen jäsenmaksut ja maatalousperusteiset edunvalvontamaksut.

 

Muut Mhy Kanta-Hämeen jäsenmaksut

Kannatusjäsen ei voi omistaa metsää Mhy K-H:n alueella. Yksityishenkilön kannatusjäsenyys on 60 € ja yhtiöiden 300 €. Kannatusjäseniltä ei peritä lainkaan MTK-edunvalvontamaksua.

Verotusyhtymät, kuolinpesät ja yhteismetsät maksavat metsäpinta-alaperusteisen Mhy-jäsenmaksun ja MTK-edunvalvontamaksun 20 € kuten muutkin metsänomistajat (ml. mahdolliset maatalousperusteiset maksut ollessaan MTK-yhdistyksen jäsen). Lisäksi edellä mainitun yhteisomistajan osakkaalla voi olla oma henkilökohtainen jäsenyys, jolla saa jäsenetuja henkilökohtaiseen käyttöönsä. Henkilöjäsenyys on 60 € vuodessa.

Mhy Kanta-Hämeen omiin ja paikallisten yhteistyökumppaneiden jäsenetuihin kannattaa tutustua www.mhy.fi/kantahame  ja MTK:n valtakunnallisiin jäsenetuihin www.mtkhankinnat.fi

Lisätietoja Mhy-jäsenasioista jäsenpuhelimesta p. 040 595 6785 tai sähköpostitse kantahame@mhy.fi

 

Yhdessä saamme aikaan enemmän!

2022 © Metsänhoitoyhdistykset