Jäsenedut

Metsänhoitoyhdistys tarjoaa jäsenilleen monia rahanarvoisia jäsenetuja. Katso jäsenedut ja liity jäseneksi. Jäsenyys kannattaa!

 • Jäsenalennus

  Jäsenalennus

  Kanta-Häme

  Mhy Kanta-Hämeen palveluista 10 % alennus.

  Ei koske materiaaleja, välitystoimintaa eikä metsäparannustöiden yhteishankkeita.

 • Metsuri työssään

  Palveluseteliarvonta

  Kanta-Häme

  Vuosittain arvotaan 3 kpl Mhy:n palveluetuseteleitä.

  Seteleiden yhteisarvo 1000 €.

 • Jäsenlehti

  Jäsenlehti

  Kanta-Häme

  Lehti 4 kertaa vuodessa ja sähköiset uutiskirjeet.

 • Specsavers

  Specsavers

  Kanta-Häme

  Ilmainen kokonaisvaltainen näöntutkimus (arvo 29 €).

  Yksistä silmälaseista 50 % alennus:

  Linssit ja lisämukavuudet (alk. kehyshintaryhmä 109€).

  Etu voimassa Hämeenlinnan liikkeessä.

 • Terveystalo

  Terveystalo

  Kanta-Häme

  Terveyden vuositarkastus 80 € (norm. 109 €).

  Sisältää perusverenkuvan, verensokeri-, munuais-, maksa- ja kolesteroliarvot.

  Etu käytettävissä Hämeenlinnan, Jämsän ja Riihimäen toimipisteissä.

 • Scandic

  Scandic

  Kanta-Häme

  Mhy:n jäsen + 1 perheenjäsen saa 20% alennuksen kylpylöiden kertalipuista. Alennus koskee Scandic Aulankoa, Eden Nokiaa ja Laajavuorta. Etu ei voimassa sesonkiajankohtina: 25.12-6.1, vkot 8-9, pääsiäinen, heinäkuu ja vkot 42-43.

  Lisäetuna Scandic Aulangossa keilaus -20% normaalihinnasta.

  Ei voi yhdistää muihin alennuksiin.

   

 • Husqvarna

  Husqvarna

  Kanta-Häme

  15 % alennus normaalihintaisista metsurintarvikkeista ja – varusteista seuraavilla jälleenmyyjillä:

  Hämeenlinnan Maatalous ja kone:

  Eino Leinonkatu 21

  Riihimäen Teollisuuspalvelu:

  Karoliinankatu 2

   

 • Erä Loppi

  Erä Loppi

  Kanta-Häme

  10 % alennus jalkineista, asusteista ja metsätaloustarvikkeista.

  Osoite: Kauppatie 11 Loppi

   

   

 • Lammin Säästöpankki

  Lammin Säästöpankki

  Kanta-Häme

  Osakerahastomerkinnästä 50 % alennus.

   

   

 • Asiantuntijamme apunasi puukaupassa

  Asiantuntijamme apunasi puukaupassa

  Valtakunnallinen

  Puukauppa on iso taloudellinen päätös. Puukaupan asiantuntijamme auttavat puun ostajien sopimusehtojen ja hintatietojen vertailussa. Olemme edustajasi puukaupassa ja teemme työtä sen eteen, että saat puustasi reilun hinnan kussakin markkinatilanteessa.

  Tutustu puukaupan tekemiseen

 • Puukaupan hintatiedot

  Puukaupan hintatiedot

  Valtakunnallinen

  Puun kysyntätilanne ja hinta vaihtelee vuosittain ja vuoden aikojen mukaan. Keräämme hintatietoja puukaupoista MTK:n jäsenverkkoon: www.mtk.fi/puumarkkinat. Pysyt koko ajan ajantasalla paikkakuntasi puun hinnoista. Hintatietojen tarkasteleminen vaatii sisäänkirjautumista. Kirjautumisohjeet löydät: www.mtk.fi/rekisteroidy

 • PEFC-metsäsertifiointi

  PEFC-metsäsertifiointi

  Valtakunnallinen

  Metsäsertifioinnilla kerrotaan kuluttajille, miten metsänhoidolla tuetaan kestävää kehitystä. Mhy:n jäsenenä PEFC-sertifiointiin kuuluminen on sinulle maksutonta. Metsäsertifiointi on metsänomistajalle keino osoittaa oman toimintansa vastuullisuus. Koska valtaosa metsätuotteistamme viedään ulkomaille, PEFC-metsäsertifioinnin avulla kerromme että suomalaisten metsätuotteiden alkuperä voidaan osoittaa luotettavasti. Lue lisää metsäsertifioinnista

 • MTK Hankintojen jäsenedut

  MTK Hankintojen jäsenedut

  Valtakunnallinen

  Mhy-jäsenenä saat jäsenetuja henkilö- ja pakettiautoista, mönkijöistä, moottorikelkoista, polttoaineista ja -öljystä, koneista, työkaluista, renkaista ja monesta muusta. Jäsenetuihin ei käytetä jäsenmaksuja, vaan ne ovat kokonaan yhteistyökumppanien rahoittamat. Tutustu uusiin jäsenetuihin täällä >>

 • Mhy:n jäseneille MT Metsä jäsenetuhintaan

  MT Metsä

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä voit tilata MT Metsän jäsenetuhintaan. MT Metsä sisältyy automaattisesti kaikkiin Maaseudun Tulevaisuuden tilauksiin, mutta on nyt tilattavissa myös myös erikseen. MT Metsän tilausmaksu on metsäverotuksessa verovähennyskelpoinen. Digitilaus jäsenille -30% ja lehti + digi -20%. Tilaussivu MT.FI/mhyjasen

 • Metsälehti

  Metsälehti

  Valtakunnallinen

  Metsäkustannus tarjoaa Metsälehden määräaikaisen 12kk tilauksen jäsenhintaan 85,00 € (norm. 163 €). Tilaus pitää sisällään Metsälehden ja Metsälehti Makasiinin, 23 numeroa vuodessa, sekä tilauskautena ilmestyvän Metsäverokirjan (arvo 29,00 €). Metsälehden tilaus on vähennyskelpoinen metsäverotuksessa. Tilaussivu www.edutjasenelle.fi

 • LähiTapiola

  LähiTapiola

  Valtakunnallinen

  LähiTapiola: 10 % alennus metsä- ja kotivakuutuksesta (edellyttää kokonaisasiakkuutta = Kotivakuutusta)

  • Metsävakuutuksesta 15 % alennus, jos asiakkaalla on vähintään 10.000 e sijoitus säästöhenkivakuutuksessa
  • Linkki LähiTapiolan sivuille
 • MT Metsän metsänomistajanumerot maksutta Mhy:n jäsenille

  MT Metsän metsänomistajanumerot maksutta

  Valtakunnallinen

  MT Metsä -ajankohtaislehden metsänomistajanumerot ilmestyvät 2 krt vuonna 2023. Jäsenemme saavat lehdet maksutta kotiinsa. MT Metsä perehtyy metsänomistajan näkökulmasta ajankohtaisiin ilmiöihin. Lehti ilmestyy 10 kertaa vuodessa.

 • Koulutustilaisuudet jäsenille

  Koulutustilaisuudet jäsenille

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistykset järjestävät jäsenilleen koulutusta ja retkiä. Koulutuksissa käsitellään puukauppaa, metsäverotusta, raivaussahan käsittelyä, metsäomaisuuden hoitoa ja muita oman metsän hallinnointiin ja hoitoon liittyviä asioita. Retkiä tehdään sekä koti- että ulkomaan metsällisiin kohteisiin, mm. tuotantolaitoksiin ja mielenkiintoisiin metsäkohteisiin. Löydä lähin tilaisuus Tapahtumakalenteristamme >>

 • Maksutonta neuvontaa metsäasioissa

  Maksutonta neuvontaa metsäasioissa

  Valtakunnallinen

  • Asiantuntijamme vastaavat jäsenille metsänhoitoon ja -käyttöön liittyviin kysymyksiin
  • Uudelle metsänomistajalle tarjoamme maksuttoman maastokäynnin metsäneuvojan kanssa
 • Maksutonta lakineuvontaa jäsenille

  Maksutonta lakineuvontaa jäsenille

  Valtakunnallinen

  MTK:n lakiasiantuntijat antavat monipuolista jäsenten yritystoimintaan liittyvää opastusta ja neuvontaa. Olipa kyse sitten metsälaista, maankäyttöasioista tai korvauskysymyksistä, voit olla yhteydessä lakiasiantuntijoihin. He arvioivat ongelmatilanteen vaatimat toimenpiteet sekä auttavat asian hoitamisessa eteenpäin.

MHY KANTA-HÄMEEN JÄSENMAKSUT JA -LASKUTUS VUONNA 2023

Mhy-jäsenmaksu kattaa metsänhoitoyhdistyksen paikalliset jäsenedut ja -palvelut, neuvonnan, tiedotuksen, koulutuksen, yhdistyksen toteuttaman edunvalvontatyön ja metsäsertifioinnin.

Vuoden 2021 jäsenmaksu-uudistuksen myötä vain metsää omistavalta jäseneltä veloitetaan Mhy-jäsenmaksu ja MTK-edunvalvontamaksun yhteissumma. Molemmat maksut tulee suorittaa, jotta jäsenyys on voimassa.

     Metsäala     Mhy-jäsenmaksu          MTK-edunvalvontamaksu Yhteensä
       alle 20 ha

64 €

21 €

85 €
      20-49,9 ha

122 €

21 €

143 €
      50-99,9 ha

213 €

21 €

234 €

100 ha –>

216 €

21 €

237 €

MTK-edunvalvontamaksulla katetaan nimensä mukaisesti MTK:n toteuttamaa edunvalvontatyötä. Vastaavasti Mhy ei enää maksa vuosijäsenmaksua MTK:lle kuten aiemmin.

MTK laskuttaa kaikki jäsenmaksut Oiva-palvelualustan kautta

MTK laskuttaa kaikkien metsänhoitoyhdistyksien jäsenmaksut, edunvalvontamaksut ja mahdolliset MTK-yhdistyksien jäsenmaksut yhdellä laskulla, ja tilittää edelleen Mhy-jäsenmaksut Mhy:lle. On tärkeää, että jäsenlaskua maksaessa käytetään vain v. 2023 jäsenlaskun tili- ja viitetietoja.

Jäsenmassa on mittava, joten emme täysin välty virheiltä. Otattehan yhteyttä, mikäli ette saa lainkaan jäsenkirjettä-/jäsenkorttia tai jäsenmaksussa olevat tietonne ovat virheellisiä. Yhteystiedot tämän tiedotteen lopussa.

 

Jäsenenä sekä Mhy:ssä että MTK-yhdistyksessä

Jäseneltä veloitetaan Mhy:n ja MTK-yhdistyksen jäsenmaksut sekä MTK-edunvalvontamaksut. MTK-edunvalvontamaksun perusmaksu 14 € veloitetaan vain kerran, vaikka henkilö olisi useamman Mhy:n ja/tai MTK-yhdistyksen jäsen.

Lisäksi jäseneltä veloitetaan MTK-edunvalvontamaksun metsä- ja maatalousperusteiset maksut. Metsäperusteinen edunvalvontamaksu on Etelä-Suomessa kaikilla metsää omistavilla 7 €. Maatalousperusteinen maksu vaihtelee toiminnan ja toiminnan volyymin mukaan.

MHY-jäsenmaksu MTK-yhdistyksen jäsenmaksu MTK-edunvalvontamaksu:
perusmaksu
MTK-edunvalvontamaksu:
metsätalous
MTK-edunvalvontamaksu:
maatalous
64 € / 122 € / 213 € / 216 € yhdistyskohtainen 14 € 7 € ha-, kpl-, htv-mukaan

 

Aviopuolisoiden erikseen omistamat metsätilat ja Mhy:n jäsenyys

Jos kaikilla tiloilla on sama y-tunnus, Mhy-jäsenmaksu määräytyy tilojen kokonaismetsäpinta-alan mukaan ja MTK-edunvalvontamaksu 21 € peritään vain kerran. Jos Mhy:n jäsenrekisterissä SilvaProssa ja Oiva- jäsenpalvelussa on sama y-tunnus, tämä otetaan automaattisesti huomioon jäsenlaskutuksessa. Lisäksi peritään mahdolliset MTK-yhdistyksen jäsenmaksut ja maatalousperusteiset edunvalvontamaksut.

Jos kaikilla tiloilla olisi eri y-tunnus, jokaisesta tilasta veloitetaan erikseen Mhy-jäsenmaksu ja MTK-edunvalvontamaksu 21 €. Myös PEFC-metsäsertifiointi on voimassa vain tiloilla, joiden jäsenmaksu on suoritettu. Näin ollen saman y-tunnuksen hakemista kaikille omistuksessa oleville tiloille kannattaa harkita. Lisäksi peritään mahdolliset MTK-yhdistyksen jäsenmaksut ja maatalousperusteiset edunvalvontamaksut.

 

Muut Mhy Kanta-Hämeen jäsenmaksut

Kannatusjäsen ei voi omistaa metsää Mhy K-H:n alueella. Yksityishenkilön kannatusjäsenyys on 64 € ja yhtiöiden 330 €. Kannatusjäseniltä ei peritä lainkaan MTK-edunvalvontamaksua.

Verotusyhtymät, kuolinpesät ja yhteismetsät maksavat metsäpinta-alaperusteisen Mhy-jäsenmaksun ja MTK-edunvalvontamaksun 21 € kuten muutkin metsänomistajat (ml. mahdolliset maatalousperusteiset maksut ollessaan MTK-yhdistyksen jäsen). Lisäksi edellä mainitun yhteisomistajan osakkaalla voi olla oma henkilökohtainen jäsenyys, jolla saa jäsenetuja henkilökohtaiseen käyttöönsä. Henkilöjäsenyys on 64 € vuodessa.

Mhy Kanta-Hämeen omiin ja paikallisten yhteistyökumppaneiden jäsenetuihin kannattaa tutustu www.mhy.fi/kanta-hame/jasenedut  ja MTK:n valtakunnallisiin jäsenetuihin www.mtkhankinnat.fi

Lisätietoja Mhy-jäsenasioista jäsenpuhelimesta p. 040 595 6785 tai sähköpostitse kantahame@mhy.fi

 

Yhdessä saamme aikaan enemmän!

Jäsenyys kannattaa

 • Maan kattavimmat puukauppatilastot ja  puun hintatiedot sekä osaavat metsäasiantuntijat käytössäsi.
 • Metsänhoitopalvelut jäsenetuhintaan.
 • Kattavat jäsenedut.
 • Metsänomistajien itsensä hallinnoima.
Liity jäseneksiKatso kaikki edut
200 000

200 000

metsänomistajaa jäsenenä

1000

1000

metsäasiantuntijaa metsänomistajien käytettävissä

yli 30

yli 30

jäsenetukumppania, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita jäsenetuhintaan

2023 © Metsänhoitoyhdistykset