Pöllöille pönttöjä!

19.6.2018

Metsänomistajat eivät pöllöile vaan tekevät käytännön ympäristötekoja ja pöllöille pönttöjä.

Metsänomistajat tekevät omissa metsissään vastuullisia ympäristötekoja joka päivä. Metsänhoitoyhdistykset auttavat ja tukevat metsänomistajia heidän omien metsätaloutensa tavoitteissa, myös luonnonhoidossa.

Vastuulliseen, kestävään metsätalouteen kuuluu myös metsän eläinten huomioiminen ja pesimärauhan antaminen metsän pienimmille. Uhanalaisten lajien tunnetut elinympäristöt ja pesäpaikat, kuten petolintujen pesät, huomioidaan metsänkäsittelyssä. Avoimet alueet, kuten päätehakkuualat, ovat nykyisessä metsäluonnossa pöllöjen pääasiallisia ravinnonhankinta-alueita.

Siksi me metsänhoitoyhdistyksissä kannustammekin kaikkia metsänomistajia pöllönpönttötalkoisiin. Tee oma pönttösi pöllölle tai muulle linnulle ja vie se metsään, mielellään avoimemman alueen läheisyyteen. Ohjeet pöntön tekoon löydät vaikkapa osoitteesta https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunpontot/ 

Julkaise kuva somessa #pöllöllepönttö tai facebook-sivulla www.facebook.com/metsanomistajat tai oman metsänhoitoyhdistyksesi facebook-sivulla.

Metsänhoitoyhdistykset kehittävät toimintaansa monimuotoisuuden hoidossa. Tänä kesänä toteutettavan Monimetsä-hankkeen koulutuskiertueen tavoitteena on saada metsänomistajien omat toiveet metsäluonnon hoidon suhteen entistä paremmin mukaan metsänhoidon neuvontaan ja metsässä tehtävien töiden toteutukseen.