Metsissä työt jatkuvat Korona -epidemiankin aikana

02.4.2020

Pidetään pyörät pyörimässä ja huolehditaan yhdessä, että tekijöillä on työmaita. 

Juuri nyt olemme ennen näkemättömän yhteiskunnallisen kriisin keskellä, emmekä tiedä kuinka pitkään vaikea tilanne tulee jatkumaan. Suomi elää metsästä nyt ja jatkossa, sillä metsäsektorin toimivuus on kansantalouden tukijalka. Panostamalla puukauppaan pidämme kansantalouden pyörät pyörimässä ja työllistämme ja luomme ostovoimaa maakuntiin. Me metsänhoitoyhdistykset olemme merkittävä alueellinen työllistäjä. Pyrimme nyt kaikin keinoin työllistämään metsureitamme ja urakoitsijoitamme.

Metsässä työskennellään yksin, eikä siellä koronavirus leviä.

Teollisuus tarvitsee edelleen puuta jalostettavaksi. 600 000 metsänomistajaa voivat nyt omalta osaltaan tehdä paljon sen eteen, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja tästä poikkeustilanteesta noustaan mahdollisimman vähillä vaurioilla. Metsissä on satojentuhansien hehtaarien hoito- ja harvennusrästit. Kemera-varojakin on hyvin käytettävissä. Puukauppatulot tulevat monelle metsänomistajalle tarpeeseen korvaamaan yritystoiminnan vaikeuksin tai työttömyyden aiheuttamia tulonmenetyksiä.

Metsäteollisuudelta toivomme reilua hinnoittelua ja yhteiskuntavastuullista toimintaa, niin että yhdessä kansakuntana selviämme näistä haastavista ajoista.

Nyt on oikea aika ottaa yhteyttä omaan metsäneuvojaan puhelimitse tai sähköpostilla (etunimi.sukunimi@mhy.fi), jotta työt metsissä jatkuvat normaalisti. Samalla varmistetaan metsureille ja koneyrittäjille töitä tulevalle kesäkaudelle, jotta tarpeettomilta lomautuksilta vältyttäisiin.

Ville Häkkinen                                                              Ismo Kallio

puheenjohtaja                                                             toiminnanjohtaja

Metsänhoitoyhdistys Kangasniemi-Pieksämäki