Hoida taimikkosi kuntoon ja voita raivaussaha!

14.1.2020

Oikeaan aikaan tehty taimikonhoito säästää rahaa ja metsä pysyy kasvukykyisenä. Taimikonhoito kasvattaa tukkipuun osuutta tulevissa hakkuissa: saat vähintään 40 % enemmän hakkuutuloja kuin taimikonhoidon laiminlyömällä saisit. Lisäksi kaikkein tehokkain hiilinielu on sellainen metsä, joka on terve, runsaspuustoinen ja kasvaa hyvin. Nuoret ja varttuneet kasvatusmetsät sitovat parhaiten hiiltä. Taimikonhoito kiihdyttää puiden kasvua ja edesauttaa metsää saavuttamaan parhaan kasvukykynsä nuorempana.

Taimikonhoitokampanjaan osallistuvat kaikki Mhy Kangasniemi-Pieksämäki alueen sellaiset jäsenet, jotka tekevät itse tai teettätävät Mhy:llä ko. työtä vähintään yhden hehtaarin 1.1.-31.10.2020 välisenä aikana. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan raivaussaha.

Tilaa taimikonhoito metsäneuvojasi kautta niin olet automaattisesti mukana kilpailussa. Mikäli teet työn itse, ilmoita omalle metsäneuvojallesi millä alueella* työ tehdään ja näin olet mukana kilpailussa.

Valtakunnallisesta kampanjasta pääset lukemaan lisää täältä: https://www.mhy.fi/kampanja/raivaa-tilaa-metsasi-arvon-kasvuun-tilaa-taimikonhoito-metsanhoitoyhdistyksesta

 

*Alueen oltava vähintään yhden hehtaarin ja taimikonhoitokohde saatetaan käydä tarkastamassa tehdyksi ennen kilpailuajan päättymistä