Lannoitus on huippusijoitus. Tilaa metsällesi 13.4. mennessä.

Lannoitushankkeiden suunnittelu on käynnissä. Ota yhteyttä metsänhoitoyhdistykseesi 13.4. mennessä.

Kiinnostaisiko sinua lisätä puuston kasvua ja saada puusto järeytymään? Vai kaipaako metsäsi terveyslannoitusta? 

Yhdellä lannoituskerralla voit saada hoidettuun metsään lisäkasvua jopa 15 - 20 kuutiometriä hehtaarille 

Paras hyöty varmistetaan uusintalannoituksilla noin kuuden vuoden välein. Lisäkasvu on pääosin arvokkainta tukkipuuta. Parantunut tukkisaanto antaa jopa tuhansia euroja enemmän hakkuutuloja lannoittamattomaan verrattuna. Lannoitus myös lyhentää kiertoaikaa ja päätehakkuuseen päästään nopeammin. Kasvatuslannoituksella voit saada 10 - 20 prosentin vuotuista tuottoa sijoitukselle. 

Myös terveyslannoitus on taloudellisesti kannattavaa

Lannoitus korjaa maaperän ravinnetasapainoa ja elvyttää puuston kasvun. Terveyslannoituskohteita ovat etenkin suometsiköt ja boorin puutoksesta kärsivät viljavat kuusikot. Terveyslannoitukseen on mahdollista saada Kemera-tukea. Tuki on 30 prosenttia kustannuksista. 

Lannoituksen kustannukset vaihtelevat 280 - 600 euroon hehtaarille lannoitelajista- ja määrästä sekä levitystavasta riippuen. Lannoituksen kaikki kustannukset voi vähentää metsäverotuksessa.

Mhy Savotta kokoaa lannoitukset yhteishankkeiksi. Tämä pienentää metsänomistajan kustannuksia ja pienetkin kohteet saadaan lannoitettua. Vaikka sinulla olisi vain parin hehtaarin alue, kannattaa siis ottaa yhteyttä metsänhoitoyhdistykseesi ja kysyä tarjousta.

Tilaa vaivaton lannoituspaketti metsänhoitoyhdistyksestäsi 13.4. mennessä. Ota yhteyttä suoraan metsäasiantuntijaasi tai lähetä viesti alla olevalla lomakkeella. 

Katso kuinka helikopteri levittää kasvun voimaa metsään  

 

Lähetä viesti