Mhy Kainuun ja Koillismaan metsämatka Puolaan 24.-28.9.2023

Tällä kahden kaupungin matkalla näemme Tatra-vuoriston Kansallis- puiston Zakopanesta käsin ja Niepolomicen metsiä Krakovasta käsin. Paikallinen metsäpiiri kertoo meille Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä.

Ajankohta

24.9. - 28.9.2023

Hinta

1485 €

Mhy Kainuun ja Koillismaan metsämatka Puolaan 24.-28.9.2023

Tällä kahden kaupungin matkalla näemme Tatra-vuoriston Kansallispuiston Zakopanesta käsin, ja  Niepolomicen metsiä Krakovasta käsin. Metsäretkien aikana nautimme  nuotioaterioita, ja kaupungeissa tutustumme moderniin puolalaiseen elämänmenoon. Paikallinen metsäpiiri kertoo meille Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Matkallamme on mukana erittäin kokenut Puola-asiantuntija, jolta kuulemme paljon mielenkiintoisia tarinoita sekä faktaa nyky-Puolasta.

Matkan hinta 1485 € / hlö, jaetussa 2hh. Mahdollisuus lisämaksusta varata 1hh.

Ennakkomaksu 400 € / hlö, viikon sisällä varauksesta. Ilmoittautumiset 20.6.2023 mennessä.

Matkaohjelma

sunnuntai 24.9. - torstai 28.9.2023

24.9. sunnuntaimatkapäivä, Zakopane (I)

Kokoontuminen ja lähtöselvitys Oulun lentoasemalla n. 1,5 h ennen lennon lähtöä. Lento Oulusta Helsinkiin klo 14.30 – 15.30, jatkolento Krakovaan klo 17:10 – 18:10. Laskeudumme Krakovan paavi Johannes Paavali III:n nimeä kantavalle lentokentälle, jossa Puolan tunteva suomalainen matkaoppaamme on meitä vastassa. Bussimme suuntaa suoraan etelään, Tatra-vuoristossa sijaitsevaan Zakopaneen. Ajoaika on n. 2 h. Majoittumisen jälkeen ohjelmassa on iltapala. Iltavirkut ehtivät vielä Zakopanen yöelämään, joka on keskittynyt Krupówki-kadun varrelle.

25.9. maanantai | Tatran Kansallispuisto, metsäkierros (A, L, I)

Nautimme puolalaisen runsaan aamiaisen, joka sisältää herkullisia kinkkuja ja makkaroita. Aamiainen on tavanomaisesti joko erinomainen tai vielä parempi. Vahvistuksen jälkeen meitä isännöi Tatran Kansallispuiston asiantuntija ja zakopanelainen vuoristo-oppaamme. Tutustumme kansallispuiston hoitoon ja monimuotoisuuteen. Mielenkiintoista on, että kansallispuisto käsittää myös yksityisiä metsäaloja, joiden omistajia meillä on tilaisuus tavata. Metsäkierroksen aikana tarjolla nuotiomakkaroita ja palanpainiketta. Jos aikaa ja halua on, oppaamme voi myös kierrättää muutamissa Zakopanen kohteissa. Päivän päätteeksi nautimme vuoristolaisravintolassa illallisen, jolle kutsumme myös Zakopanen isäntiämme.

26.9. tiistai | Kasprowy – vuori, Krakova (A, L)

Aamiaisen jäljiltä lähdemme zakopanelaisoppaamme kanssa tutustumaan vuoristomaisemiin.  Kasprowy -vuoren huipulle matka tehdään gondolihisseillä, joista on hyvät näkymät vuoriseudun metsiin. Metsät ovat kuntoutuneet sosialistisen ajan katastrofaalisesta tilasta. Jos meitä oikein onnestaa, saatamme nähdä karhun tai muita eläimiä vuoren rinteellä!  Kävellen ehtii myös Slovakian puolelle! Päivän mittaan nautimme lounaan ja matkaamme takaisin Krakovaan, josta nautimme omatoimisesti. Oppaaltamme voi kysellä neuvoja vaikkapa Chopin-konserteista ja jazz-klubeista, jotka kuuluvat Krakovan perinteisiin. Krakovan Vanhakaupungin atmosfääri sellaisenaan on jo kokemisen arvoinen lukuisine ravintoloineen ja pikkukauppoineen. Galeria Krakowska -kauppakeskus, sijaitsee aivan Vanhankaupungin laidalla. 

27.9. keskiviikko | Niepolomicen metsäpiiri ja perinteikäs illanvietto (A, L, I)

Aikainen aamiainen odottaa jälleen päästäksemme ajoissa Krakovan naapurissa sijaitsevaan Niepolomicen pikkukuntaan. Niepolomicessa sijaitsee Puolan kuninkaiden metsästyslinna, jossa myös Katariina Jagellonicamme vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Se ei kuitenkaan ole pääkohteemme, vaan Niepolomicen metsäpiiri, jossa meitä odotetaan. Metsäpiirin tiloissa saamme kuulla Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Metsänmyynti tapahtuu netissä! Meille esitellään piirin metsiä ja retken aikana tarjoillaan metsäinen nuotioateria makkaroineen ja perinteisine puolalaisine bigos -kaalipatoineen. Jos hyvin käy, saatamme myös nähdä visenttejä! Krakovaan paluun jälkeen odottaa läksiäisillallinen Jama Michalikan tunnelmallisessa ravintolassa, jonka perinteet ovat yli sadan vuoden takaa Itävallan ajoilta. Alkajaisiksi nautimme kuuman hunajaviinin ja pianisti pitää huolta musiikista illan mittaan. Erityisesti Puolan Sibelius, Frédéric Chopin, on ohjelmassa.

 28.9 torstai | kotimatka (A)

Aikaisen aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja yhteiskuljetus Krakovan lentokentälle. Lento Helsingin kautta Ouluun lähtee Krakovasta klo 09.15.

Ateriat: Aamiainen (A), Lounas (L), Illallinen (I)

Lennot:

24.9.2023 Oulu – Helsinki AY 438 klo 14.30 – 15.50

Helsinki – Krakova AY 1163 klo 17.10 – 18.10

28.9.2023 Krakova -Helsinki AY 1162 klo 09.15 – 12.05

Helsinki – Oulu Ay 0437 klo 12.50 – 13.50

Hintaan sisältyy

 • edestakainen lento Oulu – Helsinki–Krakova lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • suomalainen Puolan-asiantuntijaopas mukana koko matkan ajan
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ateriat: 3 x lounas ja 3 x illallinen ruokajuomineen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 265 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

ILMOITTAUTUMISET
verkkokaupassa www.kontiki.fi,
puh. 09 466 300 tai
ilmoittautumiset@kontiki.fi

Järjestäjä

Kainuu

Tapahtumat

Näytä kaikki tapahtumat
 1. Kainuu

  Energiapuun korjuunäytös Vuolijoella

  Kuusirannantie 737, Kajaani

  10.00 - 14.00

  Lue lisää

2023 © Metsänhoitoyhdistykset