Puullesi on monta hintaa

Puullesi on monta hintaa

Älä anna ostajan määrätä puusi arvoa, vaan kilpailuta puukauppasi meidän avulla. Me tunnemme paikalliset puumarkkinat. Meillä on tieto, taito ja tahto puolustaa sinua ja metsäsi etua.

Puukauppa

Me tunnemme paikalliset puumarkkinatilanteet paremmin kuin omat taskumme. Puun kysyntä vaihtelee kausittain ja me tiedämme, millaiselle puulle on kysyntää silloin, kun kaupat ovat ajankohtaiset. Autamme sinua kaikissa puukaupan vaiheissa, aina puunmyyntisuunnitelman tekemisestä kaupan loppumetreille asti.

Palvelut

Metsänomistaja metsäasiantuntijan kanssa yhdessä metsässä

Puun myynnin suunnittelu

Sinä päätät mistä ja milloin puutasi myyt. Kaikki alkaa puunmyyntisuunnitelmasta. Oma metsäasiantuntijasi huomioi metsäsi mahdollisuudet, omat toiveesi ja metsän monimuotoisuuden puunmyyntisuunnitelmaa laatiessaan. Puun myynnin suunnittelu on tärkeää, sillä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Puunmyyntisuunnitelmia kannattaa aina olla tehtynä, vaikket juuri nyt olisikaan myymässä puuta. Kun puukaupan aika tulee, näet valmiista suunnitelmista, mitä myytävää sinulla olisi.

Tutustu
Puun myynti

Puun myynti

Harkitsetko puun myyntiä ja puukauppaa? Meidän avullamme puun myyminen sujuu alusta loppuun vaivattomasti ja turvallisesti. Oma metsäasiantuntijasi on sinun puolellasi puukaupassa ja avustaa kaikissa puukaupan vaiheissa. Puun myynti ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Puukaupan kilpailuttaminen

Puukaupan kilpailuttaminen

Moni kilpailuttaa vakuutukset, sähkösopimukset ja puhelinliittymät. Miksi et kilpailuttaisi puukauppaasi? Puun myynti ammattilaisen avulla eli valtakirjalla takaa, että puukauppasi kulkee parhaita mahdollisia polkuja.

Puunkorjuu metsänhoitoyhdistyksessä

Puunkorjuu

Metsänhoitoyhdistykset tarjoavat jäsenilleen vaihtoehdon pystykaupalla tehtävälle puukaupalle. Metsänhoitoyhdistys välittää puut ostajalle ja puunkorjuun hoitavat yhdistyksen omat, luotettavat urakoitsijat. Korjatut puut kuljetetaan metsänhoitoyhdistyksen toimesta paikallisille tuotantolaitoksille tai luovutetaan ostajille tien varteen pinottuina.

Puumarkkinakatsaus kesäskuu

Energiapuu

Metsänhoitoyhdistyksen kautta saat energiapuukohteet markkinoille. Energiapuu toimitetaan usein paikallisille lämpölaitoksille tai muille energiapuuta käyttäville ostajille. Hoidamme energiapuun korjuun nuorten metsien hoitokohteilta oman korjuupalvelumme avulla.

Jatkuvan kasvatuksen palvelut

Jatkuvan kasvatuksen palvelut

Saat avun jatkuvaan kasvatukseen meiltä! Jatkuva kasvatus on metsänhoitoa ilman avohakkuita. Sen tavoitteena on metsikön luontainen uudistuminen ja säilyminen peitteisenä. Metsässä kasvaa eri ikäisiä puita, nuorista taimista vanhoihin puihin. Jatkuvassa kasvatuksessa metsää hoidetaan hakkaamalla sitä säännöllisesti. Hakkuissa metsiköstä poistetaan pääasiassa arvokkaimpia tukkipuita.

Metsäasiantuntijasi valvoo puunkorjuun

Korjuunvalvonta

Korjuunvalvonta on tärkeä osa onnistuneessa puukaupassa. Hakkuusopimuksella asioista sovitaan, mutta sen jälkeen on vielä varmistuttava, että sopimusta on noudatettu ja sovitut asiat on myös toteutettu. Maastossa tehtävä korjuunvalvonta varmistaa, että siellä tehtävät toimet eivät aiheuta metsänomistajalle tappioita nyt eikä tulevaisuudessa. Toimistolla tehtävä mittausasiakirjojen tarkastuksella todetaan, että hakkuusopimuksella sovittuja mittoja on käytetty ja puutavaralajeja tehty.

Mielenkiitoista tietoa puukaupasta

2024 © Metsänhoitoyhdistykset