Nyt on aika tarkistaa metsätiesi kunto

03.6.2021

Manu Vasara on toiminut maaliskuun alusta alkaen tie- ja oja-asiantuntijana Mhy Etelä-Savon Itäisellä toimialueella. Tätä ennen hän työskenteli noin kahden ja puolen vuoden ajan metsäesimiehenä Sulkavan ja Rantasalmen alueella. ”Uudessa toimenkuvassa toimiminen on ollut todella virkistävää ja on hienoa, kun joka päivä pääsee oppimaan uusia asioita. Mukavaa on ollut myös metsäretket maanomistajien kanssa, joita edellisessä toimenkuvassa harvemmin pääsi tekemään, Manu kertoo”.

Puukauppa on käynyt tämän kevään aikana huimaa vauhtia. Hyvän tiestön varressa olevista kesäkorjuukelpoisista leimikoista on maksettu kovempia hintoja kuin aikoihin. Vaikka metsäkoneiden painot ovat kasvaneet, pystytään hyvällä suunnittelulla suurin osa leimikoista hakkaamaan kesäkelissä. Tavallisimmin leimikon korjuun kesällä estääkin metsätien huono kantavuus.

Nyt alkukesästä olisikin hyvä hetki käydä tarkistamassa oman metsätiensä kunto. Seisooko vesi tiellä tai ojissa, onko vesi syönyt tien pintamateriaalia, kasvaako ojan penkat täynnä risua? Nämä ovat tavallisimmin sellaisia merkkejä, jolloin kannattaa ruveta miettimään mitä tielle voisi tehdä, jotta se myös jatkossa palvelisi metsätaloutta. Mitä aikaisemmin tiestön huononevaan kuntoon puututaan, sitä pienemmillä kustannuksilla tavallisesti kunnostuksesta selvitään.
Tien tekemisen ja kunnossapidon kustannukset voi vähentää verotuksessa. Uuden tien rakentamiseen ja perusparannukseen on mahdollisuus saada Kemera-tukea. Kysy myös muista tukimahdollisuuksista.

Nyt vihdoinkin, kun kesäkelit alkoivat kunnolla voi metsätien kunnon tarkistukseen yhdistää kesäisen metsäretken.
Ota yhteyttä, lähdetään ilmaiselle maastokäynnille pohtimaan teidän kannaltanne parasta ratkaisua.

Manu Vasara p. 044 555 0486 / manu.vasara@mhy.fi
Itäinen toimialue (Savonlinna, Rantasalmi, Juva ja Sulkava)

Reijo Kähärä p. 040 674 3007 / reijo.kahara@mhy.fi
Läntinen toimialue (Mikkeli, Puumala, Hirvensalmi, Pertunmaa ja Joutsa)