Mhy Etelä-Savon metsäasiantuntija Taina Kekkonen on valittu Vuoden Metsäasiantuntijaksi (Meto ry)

etela-savo

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry (Meto) on valinnut Vuoden Metsäasiantuntija-palkinnon saajan 2023, joka on Taina Kekkonen (37). Kekkonen on koulutukseltaan metsätalousinsinööri (AMK) ja hän työskentelee metsäasiantuntijana Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savossa. Kekkonen on paraikaa vanhempainvapaalla lokakuun lopun perheenlisäyksen johdosta.

Kekkonen toimii metsäammattikunnan eduksi monella eri tasolla: Meton hallituksen jäsenenä, alueyhdistyksen varapuheenjohtajana, metsänhoitoyhdistysten toimipaikkaosaston puheenjohtajana, työpaikkansa varatyösuojeluvaltuutettuna ja alueellisessa metsäsertifiointitoimikunnassa. Nämä toimet hän on ottanut kiinnostuneena vastaan ja hoitanut niitä energisesti. Työpaikallaan hän nauttii niin asiakkaidensa kuin kollegoidensakin luottamusta.

Kekkonen on aktiivinen yhteishengen rakentaja. Hän on järjestänyt Etelä-Savon alueen metsäasiantuntijoille lukuisia tapahtumia, työkollegoitaan unohtamatta:

– Olen järjestänyt ohjattua kuntonyrkkeilyä metsänhoitoyhdistyksemme väelle. Minä huusin komentoa ja ohjasin. Porukka innostui, ja aika pitkän ajan kävimme joka toinen viikko treenaamassa. Kyllähän tämä nosti kohisten porukan yhteishenkeä, kertoo Kekkonen.

Kekkonen toimii vapaa-ajallaan mm. kuntonyrkkeilyohjaajana ja Mikkelin nyrkkeilijöiden hallituksessa.

Erityisesti Kekkonen haluaa ajaa metsäalan opiskelijoiden asiaa. Hän on aktiivisesti yhteistyössä opiskelijoiden kanssa, osallistunut opiskelijoiden järjestämiin tapahtumiin ja ohjaa työnsä puolesta metsäalan harjoittelijoita. Kekkonen haluaa siirtää tuleville metsäammattilaisille joviaalia, mutta napakkaa metsäasiantuntijuutta.

Kekkonen kannustaa kaikkia toimimaan aktiivisesti yhteisen hyvän edistämiseksi.

– On paljon niitä, joiden mielestä ”asia ei kuulu mulle”. Mutta kun jokainen kantaa kortensa yhteisten asioiden ja yhteishengen eteen, se riittää. Näin teemme maailmasta yhdessä vähän paremman paikan, sanoo Kekkonen.

– Lämmin kiitos minua Vuoden Metsäasiantuntijaksi esittäneille, päättää Kekkonen.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Stefan Borgman, METO – Metsäalan Asiantuntijat ry

p. 040 1588 815, stefan.borgman@luva.fi

Ajankohtaista

 1. Puumarkkinakatsaus joulukuu 2023

  Puumarkkinakatsaus joulukuu 2023

  Etelä-Savo

  Joulu lähestyy ja kulunut vuosi tekee loppuaan. Puumarkkinoillakin on yhteenvedon aika.

  Lue lisää
 2. Metsätalouden tukien määrät ja tukiehdot saivat vahvistuksen

  Metsätalouden tukien määrät ja tukiehdot saivat vahvistuksen

  Etelä-Savo

  Uuden metsätalouden kannustejärjestelmän, metkan, tukitasot ja tarkemmat tukiehdot on nyt vahvistettu. Metka astuu voimaan vuoden 2024 alusta. Metka -tukia voi hakea Metsäkeskuksesta 1.3.2024 alkaen.

 3. Puumarkkinakatsaus marraskuu 2023

  Puumarkkinakatsaus marraskuu 2023

  Etelä-Savo

  Metsänomistajan kannattaa valita kumppanikseen puukauppaan sellainen metsäammattilainen, joka on aidosti kiinnostunut myös metsänomistajan omaisuuden hoidosta kokonaisuudessaan. Puukaupan yhteydessä on hyvä hetki arvioida myös metsätilan muut metsänhoitotarpeet, kuten taimikonhoidot ja harvennukset, jotta tulevaisuuden puukauppatilitkin varmistuvat.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset