Oma metsäasiantuntija on mukana kaikissa metsänomistamisen vaiheissa!

- Veikko Halmesaari, metsäasiantuntija

Kuka olet?

Veikko Halmesaari metsäasiantuntija, toimipiste ja asuinpaikka Pertunmaalla. Olen kotoisin Karstulasta pohjoisesta Keski-Suomesta.

Harrastuksiani ovat mökkeily, kalastus ja metsästys. Mökillä vietettyä aikaa ei voita mikään! Kesälomalla kuhan uistelu ja syksymmällä metsästys ajavalla koiralla eli jänestys ovat mieleisiä puuhia, samoin marjastus kotitarpeiksi. Kaikki rakentamiseen liittyvä tekeminen on myös mielekästä silloin, kun sille ilmaantuu tarvetta.

Miten päädyit metsäasiantuntijaksi metsänhoitoyhdistykseen?

Opintojen päätyttyä 1983 ensisijainen tavoite oli työllistyä synnyinseudulle. Työskentelin useammalla työnantajalla ja niistä kertyneiden kokemusten kautta hiljalleen vahvistui näkemys, että työura metsänhoitoyhdistyksessä on se mitä haluaisin tehdä. Kun vakituisen toimihenkilön työpaikkaa en läheltä löytänyt, niin vuonna 1988 lähdin hakemaan paikkoja mhy-kentästä kauempaakin. Joutsassa pääsin jo haastatteluun saakka. Seuraava hakuni oli Pertunmaalla vapaana olleeseen paikkaan ja tulin valituksi. Sillä tiellä ollaan ja ei ole valintaani tarvinnut katua.

Mikä on mukavinta työssäsi? Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Mukavinta työssäni on se, että saan työskennellä luonnossa ja tavata erilaisia ihmisiä metsäomaisuutensa hoidon tiimoilta.
Tyypillinen päivä alkaa yleensä keräämällä aineistoa ja kartat päivän metsäkäyntiä varten taikka edellisen päivän käyntiin perustuvia suunnitelmia ja hankkeita valmistellen. Maastokäynneillä menee yleensä neljästä kuuteen tuntiin, loput toimistolla. Ihanne tilanne olisi, jos päivän metsäkäynti ja siihen liittyvä toimistotyö tulisi valmiiksi saman päivän aikana.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on merkinnyt minulle paikkaa, joka on turvannut toimeentulon minulle ja niin monelle muulle alalta suoraan taikka välillisesti elantonsa saavalle. Metsä on paikka missä voin harrastaa, kerätä luonnon antimia marjoja ja sieniä, taikka sitten vain kulkea ja rentoutua uusiin ja erilaisiin luontokohteisiin tutustuen. Metsän järkevä hyödyntäminen ja hoito, unohtamatta muitakin arvoja, ovat ominta minuutta ja sitä olen halunnut olla edistämässä.

Ajankohtaista metsässä juuri nyt?

Tätä kirjoitellessa ollaan marraskuun loppupuoliskolla. Moni asia, jota on suunniteltu tänä vuonna tehtäväksi, on joko jo toteutettu taikka odottamassa toteutustaan. Katseet onkin nyt hyvä kääntää jo tulevaan, varata ensi keväälle taimia, miettiä oman metsän hoitotarpeita tai hakkuumahdollisuuksia. Aina on hyvä aika miettiä metsäsi mahdollisuuksia ja siinä pohdinnassa olen käytettävissänne.

Yhteydenottoasi odottaen!

Veikko Halmesaari
Metsäasiantuntija
Puukauppa- ja metsäpalvelut, metsänomistajien neuvonta

p. 0400 124 951
veikko.halmesaari@mhy.fi

Pertunmaan toimisto
Pertuntie 29
19430 Pertunmaa

Toimialue: Pertunmaa: Hartolan kylästä Punakiven tienvarren metsätilat, Kaupinkylä; Pertunmaan kylästä Ruoni, Rajaniemi ; Joutsjärvi ja Ruorasmäki. Joutsan puolella; Vehmaa, Uimaniemi ja Marjotaipale

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaa yhdistyksen uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tiedotteita tapahtumistamme, ajankohtaisista metsäuutisista sekä puukauppatilanteesta ja puun hinnasta.

Tilaa uutiskirje

2023 © Metsänhoitoyhdistykset